A világ 8 legnagyobb piaca – fotók

nlc | 2017. Július 05.
Mindegy, hogy itthon vagy külföldön utazik az ember, szinte biztos, hogy nem hagyja ki a helyi piacokat, melyek kapuit átlépve egy egészen más világba toppan az ember. Most a világ legnagyobb piacait hoztuk el képekben.

1. Khan Al-Khalili bazár, Egyiptom

A bazár területén több mint 900 üzlet működik, ezekben többek között ékszert, élelmiszert, ruhaneműket, illatokat, fűszereket vásárolhatnak az érdeklődők.

2. Chatuchak hétvégi piac, Thaiföld

Az óriás piacon naponta kétszázezer ember fordul meg, és 9–15 ezer árus árulja portékáját.

3. Temple utcai éjszakai piac, Hongkong

A hongkongi Temple utcai a legkedveltebb éjszakai piac. Kínálnak itt új és használt ruhákat, táskákat, órákat és elektronikai cikkeket is.

4. Kashgar, Kína

Kashgar vasárnapi piaca évszázados hagyományokra tekint vissza, a Selyemúton fekvő bazárban színes fűszerek, diófélék, gyümölcsök, állatok, használati eszközök (biciklik, bútorok stb.) várják az érdeklődőket, akiknek száma kétszázezerre tehető naponta.

5. Chiang Mai éjszakai piaca, Thaiföld

Chiang Mai főutcáján minden este megnyílik az éjszakai piac, mely olcsóságáról és sokszínű kézművestermékeiről, többek között a hamisított utánzatokról híres.

6. Camden piaca, Anglia

A bohém londoni negyedben vásárolni, nézelődni izgalmas élmény, a piaca tele van élelmiszerekkel, ruhákkal, régiségekkel – itt minden gyönyörűen bizarr.

7. Tsukiji halpiac, Japán

A halak és egyéb tengeri lények legfőbb és legfrissebb forrása Tokióban, a híres Tsukiji halpiacon van. A hatalmas csarnokokban hihetetlen változatosságban lehet kapni mindent, ami sós vízben megél. Naponta 3000 tonna halat értékesítenek, éves szinten 800 000 tonnát.

8. Grand Bazaar, Törökország

A történelmi múltú isztambuli Grand Bazaar a világ legnagyobb fedett piaca, négyezer boltjában naponta mintegy négyszázezer ember fordul meg.

Exit mobile version