Szerelem első nyalásra: így készül a szalonnafagyi

Ízbolygó | 2013. Május 29.
Na jó, elsőre talán bizarr, de higgyétek el, tényleg nagyon finom. Ízbolygó vakteszttel is bizonyította igazát: a szalonnafagyi ízben a karamellre hajaz, a gorgonzola pedig fehér csokira, és hogy mi van a bazsalikomos citrommal? Az egészen egyszerűen ellenállhatatlan.

Szalonnafagyi

Hozzávalók:

A szalonnát vékonyt csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra sütjük (közepes lángon, majd nagy lángon pirítom). A pirult szalonnadarabok felét papírra szedjük és a maradék részhez hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. Felforraljuk és 10 percig rotyogtatjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük a leszűrt tejes folyadékot (a benne főtt szalonnát kidobjuk, az íze úgyis kiázott már) lassan a tojásos részhez keverjük. Visszatesszük a tűzre és besűrítjük. Ha a fakanál hátuljára az ujjunkkal csíkot tudunk húzni, kész is van. Alaposan kihűtjük. Belekeverjük a juharszirupot, majd fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.

Gorgonzolás fagyi
Hozzávalók:

A mascarponét a gorgonzolával, a cukorral és a mézzel eldolgozzuk. A tejet, tejszínt összeöntjük, majd a mascarponés résszel elkeverjük. Fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.

 

 

 

 

 

 

Bazsalikomos citromfagyi

Hozzávalók:

A joghurtot a cukorral és a citromok facsart levével kikeverjük. A bazsalikomot apróra vágjuk és a fagyialaphoz keverjük. Fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.

Még mindig nem elég fagyiból? Íme, a nagy fagyizóteszt!

Exit mobile version