Boldogító reggeli nyáron

nlc | 2013. Június 18.
A szabadság első napjaiban megérdemelünk egy királyi reggelit, amit túlmutat a szokásos 2 perces vajas pirítóson...

Amerikai palacsinta áfonyaszósszal

Hozzávalók 4 személyre:

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, végül elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat (kb. fél merőkanálnyit tegyünk egyszerre a serpenyőbe). Sütés közben a tésztájába is dobhatunk áfonyákat. Az áfonyát megmossuk, majd a citromlével és a porcukorral leturmixoljuk, szitán átszűrjük, és ezzel az öntettel kínáljuk a palacsintákat.

Zabkása málnával és pirított mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:

Fazékba öntjük a zabpelyhet, szárazon addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg finom diós illat száll fel belőle. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd ha már felvette a vizet, beleöntjük a tejet. Közben egy száraz serpenyőben megillatosítjuk a földimogyorót, majd finomra vágjuk. Az elkészült zabkásához keverjük a mézet és a málna háromnegyed részét. A mogyoróval és a maradék málnával díszítjük. A hideg gyümölcs rögtön fogyasztható hőmérsékletűre hűti a zabkását.

 

Popover

Hozzávalók 8 darabhoz:

A liszthez adjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait, a sót, az olvasztott vajat, az enyhén felvert tojást, majd felöntjük a tejjel.

A muffinforma mélyedéseit háromnegyedig megtöltjük a masszával, majd 200 °C fokon 15 perc alatt megsütjük.

Tipp: Tölthetünk bele lekvárt vagy akár krémtúrót, úgy még finomabb lesz.

Tipp: Reggeliztél már fagyit? Ha nem, akkor nyári melegben próbáld ki ezt a receptet!

Exit mobile version