Három könnyű nyári recept az angol sztárséftől!

nlc | 2014. Július 07.
Mike Robinson sztárséf a BBC főzőműsoraiban tűnt fel először, majd különleges receptjeivel egy csapásra híressé vált. Az Angliában nagy népszerűségnek örvendő szakács nemcsak saját főzőiskolát vezet, de övé az egyetlen Michelin-csillagos pub is az Egyesült Királyságban. Mike most a FOX legújabb séfpárbajában, a Vega vagy nem vega című műsorban tűnik fel, ahol a húsételek mellett kampányol, és szembeszáll az elkötelezett vegetáriánus szakáccsal, Lee Watsonnal. Mike ínycsiklandó ételkülönlegességekkel készül a párbajra, melyek közül kiválogattuk nektek a legjobb három receptet.

Mangós rostonsült kacsamell – 2 személyre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd irdaljuk be keresztbe a kacsa bőrét 5 milliméterenként.
  2. Melegítsünk fel egy serpenyőt, majd a kacsamelleket bőrrel lefelé helyezzük rá, hogy a zsírt kisüssük belőle.
  3. Négy perc múlva fordítsuk meg a kacsát és hintsük be csiliporral, csepegtessünk rá mézet, és a szójaszószt is öntsük bele a serpenyőbe.
  4. Tegyük be a sütőbe tíz percre, vegyük ki és hagyjuk állni.
  5. Közben a hagymát, az uborkát, a paradicsomot a cukrot, a halszószt és a zöldcitromot keverjük össze.
  6. A kacsát vágjuk fel, és salátával tálaljuk.

Csirkés, édesburgonyás curry sárgalencse-dahllal – 4 személyre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az összetevőket helyezzük egy lábasba és addig főzzük, amíg a lencse el nem kezd szétesni.
  2. A hagymát pirítsuk barnára olívaolajon egy serpenyőben.
  3. A fűszereket és a paradicsomot is öntsük a serpenyőbe, és főzzük három percig.
  4. A csirkelevesalapot is adjuk hozzá, és várjuk meg, amíg a fele elfő.
  5. Tegyük bele a csirkét, és öntsük hozzá a kókusztejet, majd főzzük tovább 10 percig.
  6. Adjuk hozzá a padlizsánt, a cukkinit, a spenótot és az édesburgonyát
  7. A dahlt friss zöldcitrommal és mentával díszíthetjük és banánlevélre tett curryvel tálalhatjuk.
  8. A curry tetejére sült piros csilit helyezhetünk.

Háromsajtos gyümölcslepény – Zsályával, tölgyfán füstölt paradicsommal és pitypanglevél-salátával – 6-8 fő részére

Hozzávalók:

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés:

  1. Egy robotgépben aprítsuk össze a tészta hozzávalóit, adjuk hozzá a vizet, és addig keverjük őket, amíg össze nem állnak. Ha nagyon darabos és száraz marad, adjunk hozzá több vizet, de ne keverjük túl sokáig. Egy belisztezett pultra borítsuk ki a gép tartalmát, és addig gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll.
  2. Lapítsuk ki, és tegyük hűtőbe 20 percre. Finoman nyújtsuk ki egy körülbelül 5 milliméter vastag koronggá. Egy széles késsel emeljük meg a tésztát, forgassuk meg nyújtás közben, majd egy sodrófa segítségével helyezzük a kerek, recés sütőformába. A széléről vágjuk le a maradékot, és tömjük be vele a lyukakat. Szurkáljuk meg villával. Hagyjuk állni a fagyasztóban 10 percig.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzünk sütőpapírt a tésztára, tegyünk rá sütőbabot, majd 20 perc alatt süssük aranysárgára. Vegyük ki a papírt és a sütőbabot, és további 10 perc alatt teljesen süssük át. Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra.
  4. Míg sül a tészta, keverjük össze a töltelék összetevőit, majd töltsük bele a kisütött tésztába. Süssük 30 percig, vagy amíg a gyümölcslepény aranybarnára nem sül. Hagyjuk hűlni 10 percig, vegyük ki a sütőformából, és melegen tálaljuk.
  5. Adjunk hozzá kecskesajt golyókat és a perl last, a tetejét pedig hintsük meg dióval.

 

Köretként 2 csésze citromlével és olívaolajjal meglocsolt pitypanglevelet, egy marék tölgyfán füstölt paradicsomot és sült édesburgonyát tálalhatunk.

Az egyes ételek elkészítését július 7-től hétköznaponként 12:30-tól követheted nyomon a FOX Vega vagy nem vega műsorában.
Exit mobile version