Mihez kezdj velük?
Nem kell csupán annyira szorítkoznod a gyümölcsökkel kapcsolatban, hogy maximum felkockázod őket és komótosan elfogyasztod, ennél sokkal fantáziadúsabban és kreatívabban is készíthetsz magadnak gyümölcsös finomságokat. Megmutatjuk, hogyan!
Görögdinnye
Az első számú versenyzőnk a görögdinnye, kihagyhatatlan, mivel 90 százalékban vízből áll, így kötelező jelleggel fogyasszuk naponta, ha hűvösebbre vágyunk épp. Valószínűleg épp hűsítő hatása miatt a nyár nagy sztárja mindig, miatta könnyű fogyni és túlélni a nagy hőséget ilyenkor.
Sonkás-sajtos görögdinnyefalatok
Hozzávalók:
● 24 darab háromszög alakúra vágott görögdinnye
● 24 szelet brie sajt
● 24 szelet szárított sonka (prosciutto)
Elkészítés:
Persze nem feltétlenül csak 24 lehet, de egy szép méretű görögdinnyéből legalább ennyi kis háromszög lesz. Kimagozom a felvagdosott görögdinnyét, mindegyik háromszögre teszek egy szelet brie sajtot, betekerem a sajtos dinnyéket prosciuttóba, és egy fogpiszkálóval összetűzöm őket. Különleges és nagyon finom nassolni való.
Sárgadinnye
Alacsony kalória- és magas víztartalma miatt szintén erősen ajánlott a fogyasztása. Az előbbi remek hatással lesz a fogyókúránkra, az utóbbitól pedig a hőérzetünk csökken majd.
Gyümölcsös fagyi
Hozzávalók:
● 700 g natúr joghurt
● 25 dkg eper
● 25 dkg áfonya
● 25 dkg sárgadinnye
● 25 dkg őszibarack
● 4 ek méz
Elkészítés:
Minden gyümölcsöt egy-egy kanál mézzel külön összeturmixolok, majd négyfelé osztom a joghurtot, és elkeverem benne a négyféle gyümölcsöt. Kis pohárkákba töltöm, mélyhűtőbe teszem. Egy óra múlva kicsit még megkavarom, visszateszem a fagyasztóba őket. Két óra hűtés, és már fogyasztható is.
Citrusfélék
Számtalan előnyük van még amellett, hogy hűsítik a szervezetünket. Zsírbontásban például verhetetlenek: egy pohár citromos víz minden reggel, és garantált a súlycsökkenés. Ezen kívül pedig magas C-vitamin-tartalmuk miatt is fordítsuk rájuk a figyelmünket!
Grépfrút-narancs hab
Hozzávalók:
● 0,5 kg narancs és grépfrút vegyesen
● 5 tk vaníliás cukor
● 4 ek porcukor
● 20 dkg mascarpone
● 4 dl tejszín
Elkészítés:
A narancsok és a grépfrút héját lereszelem, és kifacsarom a gyümölcsöket. A mascarponét felhabosítom robotgéppel, hozzáadom a vaníliás cukrot, narancshéjat, narancslét, porcukrot. A hűtőbe teszem, felverem kemény habbá a tejszínt, majd a kettőt összeforgatom óvatosan. Poharakba szétosztom, és a hűtőbe teszem 1 órára legalább.
Csonthéjasok: cseresznye, meggy, őszibarack
A három jolly joker: az egész szervezet méregtelenítésére, tisztítására alkalmasak, alacsony kalóriatartalmúak és kiváló magnéziumforrások. Sőt, a meggy B-vitamin-tartalma miatt még az idegekre is jó hatással van, úgyhogy ha stresszelnénk épp nyaralás alatt, akkor egy kilónyit vegyünk csak magunkhoz belőle.
Őszibarackleves pirított mandulával
Hozzávalók:
● fél kg kimagozott, héjtalanított őszibarack
● 3 dl natúr joghurt
● folyékony édesítőszer
● mandula a tetejére
Elkészítés:
A barackokat kimagozom és megfosztom őket a héjuktól. Erre remek és gyors módszer a vízforralóból rálöttyintett forró víz, amitől könnyen elválik a húsától. A barackot és a joghurtot összeturmixolom, kis édesítőszert teszek hozzá. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom és megszórom vele a levesemet.