Szuper fagylaltok – készítsd el otthon!

Kun Gabi | 2014. Július 18.
Hűsölni vágyunk, amit nem csupán az árnyékban vagy vízben ázva tehetünk meg, hanem azzal is segíthetünk hőérzetünkön, ha hűsítő ételeket eszünk. Például házi fagyit!

Házi oreós fagyi

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral keverjük össze, és állandó keveréssel főzzük sűrűre. Megvárjuk, míg kihűl, majd betesszük a fagyasztóba. Amikor elkezd keményedni, a felvert tejszínhabbal elkeverjük, beletesszük az apró darabokra tört kekszet, és tovább fagyasztjuk. Pár óra és már fogyasztható is.

Citromos joghurtfagyi

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, az alkoholt és a citromlevet. Műanyag dobozba öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük. Félóránként alaposan átkeverjük. Valamivel fogyasztás előtt vegyük ki, könnyebb lesz adagolni.

Gyümölcssaláta sárgabarack- és eperöntettel

Hozzávalók:

A sárgabarackos öntethez:

Az eperöntethez:

A salátához:

Elkészítése:

Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot, és 15 percig vízben áztatjuk. Amíg áztatjuk a barackokat, daraboljuk fel a többi gyümölcsöt. Reszeljük le a citrom és a narancs héját, csavarjuk ki a levüket. Szűrjük le a vizet az aszalt sárgabarackról, tegyük a turmixgépbe, és adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Enyhén folyósra turmixoljuk. Ha nem elég folyékony, tehetünk hozzá egy kevés narancslevet vagy vizet. Ha elkészült, öntsük ki egy tálba.

A turmixgépet nem mossuk el, ugyanis az alján maradt szósz az egyik alapanyaga a második szósznak. Tegyünk 1-2 szem epret a turmixgépbe az aprított dióval és a többi hozzávalóval. Turmixoljuk pépesre, és csak ezután adjuk a többi epret a szószhoz. Folyósra daráljuk, de az sem baj, ha néhány kicsi eperdarabka marad benne. Tegyük a gyümölcsöt egy mély tálba, és öntsünk rá az eperszószból annyit, hogy jól átjárja. Kanállal forgassuk meg a gyümölcsöt a szószban. Tegyük tányérokra a salátát, és öntsük le a maradék eperszósszal és a sárgabarackszósszal. Díszíthetjük mentalevéllel.

Exit mobile version