Ezek a világ legszebb nyaralói

V.A. | 2014. Július 05.
Ha megnyernéd a lottóötöst, megvennéd? Megsúgom, nem mindegyiket tudnád kifizetni.

Érthetetlen, hogy tulajdonosaik hogyan tudnak megválni a mesébe illő luxusvilláktól! A legszebb egyesült királysági nyaralók ötös listája bár elbűvölt, ott motoszkált bennem a gondolat, hogy Magyarországon találok-e hasonlót. Négy kiválasztott nyaralót párosítottam magyar társaival. Szerinted melyik a klasszabb?

Csodás tájakon: Dorset vs. Keszthely

A hat hálószobás dorseti villát közel 7 millió fontért (2,3 millárd forintért) vesztegetik a tulajdonosok. Ennek ötödéért megvásárolható a mesébe illő környezetben, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park területén fekvő keszthelyi nyaraló. Igaz, a harmincszor nagyobb területű keszthelyi kúriából nem lehet az Atlanti-óceán vizébe csobbanni.

Dorset

 

Keszthely (fotó: luxusingatlanok.com)

A fővárostól nem messze: Cambridgeshire vs. Inárcs

A Budapest vonzáskörzetében fekvő Inárcson egy modern nyaralót építettek a természetvédelmi terület mellé. A 135 milliós luxusvillát a Londontól 80 kilométerre fekvő, négy hálószobás, 401 millió forintot érő, cambridgeshire-i lak hívja párbajra. Erősségük a csendes környezet, amit Inárcson a teraszról, Cambridgeshiren a melegházból élvezhetünk.

Cambridgeshire

 

Inárcs (fotó: lusxusingatlanok.com)

Vizek vonzásában: Norman Bays vs. Törökbálint

Hogy is kelhetne versenyre bármi egy borospincével? Azért a Norman Bays-i, part menti fehér ház megpróbálja. Konyhájából vagy hálószobájából az Atlanti-óceánt csodálhatjuk, míg a törökbálinti kúriából “csupán” egy tavat. A magyar villában azonban minden akad, mi szem, szájnak ingere: konditerem, jakuzzi, búboskemence és borospince is.

Norman Bays

Tornácos klasszikusok: Ashford vs. Tihany

Míg az angliai Asfordban álló villa értékét 960 millió forintra, addig a tihanyit csak 690 millióra becsülik. Különbség nem csak árukban van. Öt hálószoba szükséges, vagy elég három is? Taw folyó vagy Balaton? Biliárdszoba vagy szauna? Én bármelyiket elfogadnám.

Ashford
Exit mobile version