Jégkocka gyümölccsel

cafeblog/anapfenyillata | 2014. Június 11.
Ebben a kánikulában ideje, hogy lehűtsük magunkat. Mondjuk, valami jó frissítővel és persze jégkockával. Bloggerük megmutatja, hogyan készíthetsz különleges gyümölcsös jégkockát.

Nem panaszként mondom, de hirtelen tört ránk ez a tikkasztó meleg, aminek persze a gyerekek nagyon örültek, mert lehetett a kertben slagozni, pancsolni, vizeskedni, na meg engedélyezett volt a fagyi is, amit a múlt héten még elképzelhetetlennek tartottunk.  Előkerültek a szörpök is, és a szóda, amit nem győztünk hűteni, így nekiláttunk jégkockákat gyártani. Na, nem ám csak úgy egyszerűen, hanem gyümölcsökkel, levelekkel feldobva.

Szedtünk a kertben szamócát, citromfűlevelet, és szerencsére volt itthon némi citrom – ez mindig jó nyáron, mert még hűsítőbbé varázsolja az ásványvizet, szódát –, lime és narancs is. Ezeket egyszerűen feldaraboltuk, jégkockatartóba tettük, és vízzel fagyasztottuk. A kisfiam volt a leglelkesebb, aki virágokat is szedett, ő kapott egy külön jégkockatartót, hogy azokkal kipróbálja. Persze ezeket nem ettük meg, csak nézegettük. De ha   levendula, rózsa vagy kamillavirág kerül bele, akkor azok mehetnek az üdítőkbe is.

Milyen különleges jégkockákat készíthetünk még? Kiderül A napfény illata blogról!

 
Exit mobile version