Agyagmaszk

nlc | 2004. Február 25.
Vándorolj velünk a mesék csodás és elvarázsolt világába, ahol a jó és rossz méri össze erejét. S az is megeshet, hogy ott lapul benned egy új történet magvacskája, arra várva, hogy fantáziád erejével életre keltsd!






A kötet történetei különös helyszíneken játszódnak: Fonákországban, ahol az emberek mindent fordítva csinálnak, egy idős szobrászművész világtól elzárt otthonában, vagy éppen egy ódon ház padlásán. A szereplők, bár a képzelet teremtményei, nem csupán kitalált alakok, hanem kacskaringós ösvényeken vándorló énünk vetületei: bátor egerek, jószívű madárijesztők, egy sánta kislány, egy rózsaszál, sőt egy láda mélyén felejtett szvetter. A válogatás címadó történetének főhőse Argümosz, az ünnepelt színész, aki viszontagságokkal teli útja során talál rá a színészmesterség valódi értelmére.
Mindegyik elbeszélés egy-egy hős története, akik kalandjaikkal segítségünkre lehetnek abban, hogy megértsük álmainkat, s hogy ráébredjünk arra, honnan jövünk és hová tartunk.

1995 óta évente megrendezzük az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület Történet- és mesepályázatát, amelyre az ország minden részéből, és a határokon túlról is szép számmal érkeznek írások. Pályázatunkkal elsősorban olyan történetek írására szeretnénk biztatni, amelyek a formai szépségen és az ügyes technikai fogásokon túl tartalmasak és elgondolkodtatóak is.
A több száz beérkezett pályamű arról tanúskodik, hogy ma is sokakban él a mesélés szeretete, ami arra sarkallja az írót, hogy megtalálja a történetének leginkább megfelelő formát. Válogatásunk az első hét év kiemelkedő pályaműveiből készült, és reméljük, hogy nem csupán élvezetes olvasmány, hanem kedvcsináló is lesz ahhoz, hogy újabb szívet-lelket melengető írások szülessenek.


A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is meghirdetjük történet- és mesepályázatunkat. Csukás István, a meséiről, ifjúsági regényeiről és verseiről is ismert népszerű író lesz a zsüri tiszteletbeli elnöke. Olyan, eddig még nem publikált történeteket várunk, amelyek az embert foglalkoztató örök kérdésekre keresik a választ, és nem csupán elgondolkodtatnak, hanem megoldási lehetőséget is kínálnak az őszintén kereső embernek.
A pályaművek témája kötetlen, terjedelme legfeljebb hét gépelt oldal lehet. A pályázat jeligés. Az írásokat két példányban kérjük beküldeni. A pályázók nevét, címét, értesítési telefonszámát és e-mail címét egy külön, lezárt, a jeligével ellátott borítékban kérjük mellékelni. Egy szerzőtől legfeljebb két történetet tudunk elfogadni.
A legjobb pályaművek megjelentetésére fenntartjuk a jogot. Az első 10 helyezettet az eredményhirdetés előtti héten levélben értesítjük, a pályázat eredményét, ill. a legjobb írásokat júniustól megtekinthetik honlapunkon.
A pályázatok elküldhetők postai úton (1447 Bp., Pf. 592), vagy személyesen is behozhatók az egyesület 1085 Bp., Krúdy Gyula u. 15. szám alatti pincehelyiségébe.





Beküldési határidő: 2004. április 2.
Eredményhirdetés: 2004. május 22. szombat, 15 óra, a fenti címen.
Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, emellett értékes különdíjakat ajánlunk föl.
Exit mobile version