Hogyan kezdd a napod?

nlc | 2004. Szeptember 20.
Nyakunkon az igazi õsz, nemcsak a naptári, hanem a szeles, esõs, depressziós. Ilyen idõben komolyan nincs kedve az embernek kikászálódni a paplan alól…




Én ilyenkor felülök az ágyban, a párnákat hátam mögé gyűröm, és arra várok, hogy visszatérjen belém az erő és a friss életkedv. Olykor még a függönyt sincs kedvem elhúzni, csak ülök a félhomályban, és bámulok körbe.

A nyár az egész más volt. Akkor hamar felkeltem, kimentem a teraszra, és a falhoz támaszkodtam, úgy gyönyörködtem az életben. Aztán kissé spirituális főnököm – három hónap Kínában, értitek? – ajánlotta: kezdjem a napot egy csésze teával, zöld teával, mint a kínaiak. A jó tanácsot természetesen gyorsan felejtettem el, és továbbra is nehezen keltem.







Variációk Zöld Tea
Aztán egyik reggel eszembe jutott a tea. Barátnőmmel közösen bérlünk egy lakást, loptam a polcáról egy PICKWICK zöld tea filtert a Variációk dobozból. Nemrég hozta haza ezt a dobozt, minden újdonságra rákattan. Én meg csak néztem, mi lehet benne. Így aztán azon a reggelen kinyitottam, és láttam, hogy választhatok jázmin, bodzavirág, Earl Grey vagy menta változatot is. A jázminnál maradtam. Egyáltalán nem is volt szokatlan íz, inkább kellemes, már első blikkre, mondanám hatalmas képzavarral, szóval első kortyra. Persze kicsit csaltam, mert a Távol-Keleten nem ízesítik cukorral a teát, ha jól tudom, de én tettem bele. Pontosabban édesítőt, de pszt!








A sárgadinnye kellemes aromájával

A finom, meleg ágyból általában nem jó kiszállni, de ha a finom, meleg teámra gondolok, összefut a nyál a számban, és felkelek. Iszogatok reggel pizsamában, mászkálok a lakásban, és a teából áramlik belém az energia. Szeretem ezt az érzést.

Persze lebuktam, barátnőm egy hét után észrevette, hogy valaki lopja a teáját. De nem volt harag, leszaladtam a boltba, és vettem pár dobozzal. Legnagyobb csodálkozásomra még egy újdonságot találtam: a PICKWICK sárgadinnye ízű zöld teát. Holnap reggel azzal kezdem a napot.


Kattints a PICKWICK honlapjára, hogy többet megtudhass a zöld tea újdonságokról!

Exit mobile version