Kiszakadva a valóságból

nlc | 2005. Április 05.
Ha meghalljuk, hogy eldõlt, ki lesz a következõ ûrturista, legtöbben csendben levonjuk magunkban a következtetést: Hát, igen! Ismét egy unatkozó milliomos.

Zsebünkben megcsörren a mobiltelefon, amivel a reggeli csúcsforgalomban araszolva „lewappoljuk” a napi időjárás-jelentést, és vetünk egy pillantást az e-mailjeinkre. A technika őrült sebességgel fejlődik.

Mik vannak?! Mi mindenre képes ma már a technika, (a mesterséges) és az emberi intelligencia?!










Ám hiába minden csúcstechnika és tudomány; világunk egyre kegyetlenebbé válik.

Titkon mindannyian vágyunk a békességre, csendre, nyugalomra, önfeledt boldogságra… egy helyre, ahol önmagunk lehetünk, ahol szeretet és védettség vesz minket körül.
Létezik egyáltalán ez a hely?

A Hallmark csatornán április 24-én, este 20.00 órakor premierben vetített Öten a Mennyországban című film az élet értelméről, emberi sorsokról és a halál után feltételezett túlvilági létről szól.

A film Mitch Albom 10 millió példányban eladott, világsikerű bestsellerének (The Five People You Meet in Heaven) Lloyd Kramer rendező által mozivásznon életre keltett produkciója. A regény magyar nyelvű változata a Geopen Könyvkiadó gondozásában már hazánkban is megjelent.

Röviden a film tartalmából:





Eddie szerepében Jon Voight (az életben Angelina Jolie édesapja, az Ali, a Pearl Harbor – Égi háború és A bajnok című filmek szereplője) egy magányos, életunt veteránt játszik, aki úgy érzi, hogy a Ruby Pier Vidámpark karbantartójaként meglehetősen szürke és jelentéktelen életet él. A 83. születésnapján saját életét kockáztatja a megrémült tömeg szeme láttára, hogy megmentsen egy öt éves kislányt, aki balesetet szenvedett a vidámparkban. Eddie utolsó emléke a kislány félelemtől elgyötört tekintete és két pici keze marad. A vakító fény és hosszú csönd után Eddie egy ismeretlen helyen, a Mennyországban ébred. De nincs egyedül, hiszen öt ember vár rá. Bár nem is sejti, de később megtudja, hogy ezeknek az embereknek a sorsa szorosan összefonódik az övével.

Nagyon különös, hogy az öt személy közül csak egyetlenegy van, aki igazán közel állt Eddie-hez földi életében: felesége, Marguerite. A másik négy rá várakozó ember látszólag nem jelentett sokat Eddie számára, mégis kiderül, hogy pont ők azok, akik közvetve vagy közvetlenül befolyásolták életének alakulását.

Olyan érzés ez, mint egy különös álom. Néha van úgy, hogy reggel felébredünk és eltűnődünk, milyen megfoghatatlanok tudatalatti gondolataink.
Sokunkkal megtörtént már bizonyára, hogy olyan személlyel álmodott, akit hosszú évek óta nem látott, nem gondolt rá; és mégis ott él az emlékezetében. Talán mégsincsenek véletlenek?

Az öt embernek, bár nagyon különbözőek, ugyanaz a célja. Azért mesélik el saját történetüket, titkaikat, hogy főhősünk ráébredjen arra: valójában igen tartalmas életet él, és hogy az emberek mennyi és milyen szoros szállal kötődnek egymáshoz a földön.

A történet mindenkihez szóló, kortalan mese, amely megváltoztatja a mennyországról alkotott elképzeléseinket. Gondolatainkat szabadon engedve elrepít minket egy misztikus és elérhetetlen földön túli világba.


http://hu.hallmarkchannel.com/framework.jsp?CNTRY=HU



Exit mobile version