Egy kis történelem
Vajon honnan is ered a virsli? 200 éve (1805-ben) találta fel a virslit, Georg Lahner, bécsi hentesmester. Bélbe töltött húsból készítette, enyhén füstölt volt, és főzni kellett. Az új találmánya gyors és hosszan tartó népszerűséget ért el. Annyira kedvelt volt, hogy még maga a császár is kedvenc ételeként tartotta számon.
Azóta rengeteg változatát ismerhettük meg. Műbeleset, juhbeleset, baromfit, frankfurtit, ízesítettet és klasszikusat. Az egyetlen ami nem változott, az a sikere.
A sikerének a titka pedig, hogy a virsli praktikus és sokoldalú, bármelyik napszakban, rengeteg módon fogyasztható. Az is el tudja készíteni, akinek a főzésre kevés az ideje, illetve sikerélményt nyújt azoknak, akik egyáltalán nem tudnak főzni. Mikrohullámú sütőben még egy gyerek is pillanatok alatt készíthet belőle finom reggelit, vagy vacsorát.
Valdor Vursli
A különféle Valdor termékek ( pl. mélyfagyasztott, panírozott Valdor Csupaszív) évek óta kaphatók – azonban 2005-től ezeket a szentesi Hungerit Rt. gyártja. A csomagolás nem változott a korábbiakhoz képest, a virsli (és természetesen a többi termék is) azonban jobb
Az igazi különlegesség, hogy a Valdor Vursli – hámozott baromfivirsli, amely tasakban is főzhető. Ez nagyban megkönnyíti az elkészítését, illetve a 6 db-os kiszerelés következtében, nem kell felbontott csomagolású terméket tárolnunk a hűtőben.
Sajtos és füstölt ízváltozatban készül.
Szilveszterre
A szilveszteri asztal szinte nélkülözhetelen alapanyaga. Megfőzve, megsütve, tésztában, vagy salátában, előételként vagy főételként se feledkezzünk meg róla.
Az újév első napján pedig egy kis korhelyleves virslivel tehet jó szolgálatot.
Látogass el honlapunkra, még több információért! »