A WWF az óriáspandák védelméért

nlc | 2005. November 23.
Mi, óriáspandák (kínaiul: Da Xiongmao) vagyunk a legritkább medvefaj a Földön. Kína hat hegyvidéki területén már csak 1600-an élünk.





Így a kihalással veszélyeztetett állatok vörös listájának elején állunk, és ennek megfelelően a legmagasabb fokú védelmi intézkedésekben részesülünk. Azokon a helyeken, ahol nem nő bambusz, esélyünk sincs a túlélésre. Mindegyikünknek naponta mintegy 40 kg bambuszra van szükségünk ahhoz, hogy jóllakhassunk. Sajnálatos, hogy élőhelyünket, a kínai hegyvidékeket – csakúgy, mint eredeti származási helyünket, Észak-Vietnam és Burma egyes területeit – az erdőirtás fenyegeti, mert a területeket termőföldekké akarják átalakítani.

A WWF több mint 20 éve dolgozik megmentésünkön.





A meglévő védett területek bővítése és zöld folyosókkal való összekötése elengedhetetlen. Így el tudunk majd jutni egyik táplálkozó helyünktől a másikig. További előnye a folyosóknak, hogy biztosítani tudja a különböző helyen élő csoportjaink érintkezését egymással. Az erdők megőrzése ezeken a területeken szintén kiemelt jelentőségű, hiszen ezek jelentik az otthonunkat.

A WWF, elsőként a nemzetközi szervezetek közül, a helyi kormányzattal és a természetvédelmi területek igazgatóságával együttműködve végzi tevékenységét.





A WWF nemcsak a pandarezervátumok működtetésében és a megszervezésében segít, hanem támogatja a helyi lakosok alternatív jövedelemforráshoz való jutását. Ezáltal a helyi lakosság kevésbé lesz ráutalva az erdőre, mint nyersanyagforrásra. Ez persze különösen nehéz feladat egy olyan gyorsan növekvő népesség esetében, mint a kínai.

Még sokat kell tenni azért, hogy mi, óriáspandák minél többen élhessünk Kína erdeiben. Örökbefogadásunkkal segít élőhelyeink megőrzésében.

Nevelőszülőt keresünk!
Segíts a WWF-nek! Segíts egy különösen veszélyeztetett állatfajnak! Legyél a nevelőszülőnk!






 Nevelőszülőnek lenni öröm!
• Nevelőszülői támogatásod, melynek értéke 10.000 Ft, lehetővé teszi a WWF számára azt, hogy Veled együttműködve megvédje élőhelyeinket és minket, pandákat.
• Nevelőszülőként különlegesen fontos támogatónkká válsz, s hogy erre mindig emlékezz, köszönetünk jeléül egy szép oklevelet és egy különleges plüss pandamackót küldünk Neked ajándékba.
• Nevelőszülőként Te is sokat tehetsz a csodálatos természet szépségének és sokszínűségének megőrzéséért!
• Adományod számodra adókedvezményt jelent!

Köszönjük!


 


 


 


 


 


 







További információ a WWF Óriáspanda örökbefogadási akciójáról! »

Exit mobile version