Formabontó kényelem

nlc | 2006. Április 21.
...mondja magáról a babzsákfotelek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Blup. A kényelemmel nagyjából tisztában vagyunk, el tudjuk képzelni fekve, ülve, állva (kézen vagy lábon), de mitõl is formabontó? Ennek jártunk utána.





“A keleti legenda szerint egy indiai maharadzsa, aki rendszeres hátfájdalmakkal küszködött, hiába hívta orvosait segítségül, nem találtak végleges gyógyírt panaszaira.
Egy nap azonban egyik ágyasa különleges ajándékkal lepte meg urát. Nagy zsákot varrt, melyet cseresznyemaggal töltött meg, és maga is meglepődött az eredményen: nemcsak hogy urának fájdalmai ellen készített kiváló ülőalkalmatosságot, hanem feltalálta a korunkban is ismert és fogalommá vált bútordarabot, a babzsákfotelt.”

Az idézet a Blup.hu weboldalról származik, amelynek meglátogatása – habár a fotelek kipróbálását semmiképpen nem helyettesíti – mindenképpen informatív azok számára, akik érdeklődnek a valóban formabontó bútorok iránt.





Babzsákfotelek Magyarországon immáron öt éve készülnek – Blup márkanév alatt – mindazok számára, akiknek a kényelem és a praktikum a legfontosabb, ha ülőbútorról van szó. Az alapítástól eltelt idő alatt a formák és anyagok folyamatos tökéletesítésével és a vevői igények nagyfokú figyelembevételével mára kialakult az a jól működő struktúra, amely napról-napra mind több elégedett foteltulajdonost eredményez.

Bemutatótermükben szakértői segítséggel kedvére válogathat az érdeklődő a formák és anyagok között: kilencféle babzsák – az ülőpárnától a kétszemélyes Jumbo Deluxe kanapéig – valamint széles anyagválaszték áll rendelkezésére. Maga a “fotel” egyébként külső és belső huzatból, valamint a töltetből áll. Alapvetően az erős borítóvászon határozza meg a fotel jellegét, hangulatát, mivel ez alkalmas leginkább a használatot jellemző erős igénybevételre, ezenkívül 30°C-on gépben is mosható, a könnyű tisztíthatóságot biztosítandó. A kínálatban szereplő egyéb huzatfajták között anyagmintázott vászon, velúr, tükörbársony, különböző mintás illetve durván szőtt kelmék, műbőr stb. található, ugyancsak a használatnak megfelelő erősségben és kivitelben.





A belső borítás szintén erős vászon, a külső huzathoz hasonlóan zipzárral ellátva, ezzel lehetőséget nyújtva a töltelék mennyiségének tetszés (pontosabban kényelem) szerinti megváltoztatására. A fotelek speciális töltetét antiallergén, extrakönnyű, nedvességtaszító gyöngyök adják, ezért a legnagyobb méretű fotel is akár egy kézzel megemelhető.

Bármilyen hihetetlen, a maharadzsa-sztori nem légből kapott állítás: a fotel valóban jót tesz a derékfájósoknak. Mivel megtámasztja a derekat, és teljesen tehermentesíti a hátizmokat, valóban teljes ellazulást biztosít használójának.

Igen jó ötletnek bizonyulhat a fotelek megszemélyesítése, emblémázása is, amelyet hímzéssel oldanak meg. Ha tehát születésnapi, esetleg céges ajándékötletek híján lenne a kedves olvasó, bátran javasoljuk a Blup foteleket erre a célra is. Egyre több helyen botlunk Blup fotelekbe a városban, illetve azon kívül is, ami nem is csoda, hiszen mind többen keresik meg a céget, amikor rendezvények, vagy kisebb partik kapcsán a vendégek leültetéséről van szó. Több mint száz, különböző színű és formájú fotel bérelhető ugyanis, rendhagyó, hangulatos formáját biztosítva a pihenésnek, kényelmes időtöltésnek.





Exit mobile version