Van megoldás az asztmára és az allergiára!

nlc | 2006. Május 24.
Az allergiás és asztmás felnõttek és gyermekek sokat szenvednek a méregdrága, kellemetlen mellékhatásokat okozó gyógyszerektõl. Nekik szeretnénk bemutatni egy tradicionális gyógymódot, az évszázados tapasztalatokon nyugvó sóbánya-klímaterápiát.www.individualteam.hu




A sógépet Fehér Ádám édesapja, valamint az aknaszlatinai sóbánya kutató orvos csapata azért kísérletezte ki hosszú évekkel ezelőtt, hogy segítsen alig négyéves kisfián, aki egy éves kora óta asztmával küzdött. Az óvodás korú gyermeknek annyira súlyos légzési nehézségei voltak, hogy az egykori Szovjetunió területén lévő szlatinai sóbányában szüleitől távol egy hónapot kellett eltöltenie, ami nagyon megviselte. Bár a kúra sokat segített, a kisfiú olyan rossz lelkiállapotba került a sötét, hideg, helyenként penészes barlangtól, hogy szülei úgy döntöttek, más módszert keresnek a gyógyításra.
Hosszas kutatómunka és kísérletezés után édesapja megépítette a sógépet, amelynek segítségével egy egyszerű szobában a sóbányák száraz mikroklímáját képes reprodukálni, annak minden pozitív élettani hatásával. A különleges ionizált sót a cigarettafüstnél is finomabbra darálja és fújja be az adott légtérbe, amelynek sűrűsége (főleg NaCl) 4-6 mg/m3.
A terápia eredményességét bizonyítva a tradicionális sóbányában szerzett tapasztalatok alapján az esetek 95%-ában elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás. Ezt 25000 páciens statisztikai adata bizonyítja. A terápiát szigorú orvosi vizsgálat előzi meg, illetve folyamatos szakorvosi felügyelet mellett folyik.


Gyerekek a rendelőben

Az egykori kisfiú ma kiegyensúlyozott felnőtt, aki 14 éves kora óta egészséges embernek mondhatja magát. Felkerestük, hogy választ kapjunk kérdéseinkre, és személyesen is meggyőződhessünk, milyen érzés a mesterséges sóbányában üldögélni.


Mennyiben hasonlít a mesterséges sóbánya az eredetire?

A készülék ugyanazt a mikroklímát képes megteremteni, mint ami egy természetes sóbányákban van. Gyógyhatás tekintetében nincs különbség. A mesterséges sóbánya valójában egy teljesen hétköznapi szoba, amelyben a sógép teremti meg a bánya-adta száraz mikroklímát. Itt nincs hideg és sötét, ami a legtöbb emberre, kiváltképp a gyerekekre rossz hatással van. Sokan arcüreg vagy torokgyulladást kapnak a barlangokban, ráadásul az ott tenyésző penészgombákra is sokan érzékenyek.





 Amit a (só)bánya-klímaterápiáról tudni kell

• 100 %-ig természetes gyógymód,
•  garantált tünetmentesség érhető el,
•  nincs szükség gyógyszerekre,
•  szórakoztató (gyermekeknek játékszoba),
•  szakértelem, hozzáértés, orvosi felügyelet adott,
•  a száraz, nagy diszperzitású aerosol lejut a legkisebb (0,5 mikron átmérőjű) hörgőcskékbe is,
•  a különleges só a Szlatinai sóbányából származik.


 


 


 


 


 




Kiknek ajánlják a terápiát? 
Asztmásoknak, allergiásoknak, influenzásoknak, és mindenkinek, hiszen a városban, az utakon rengeteg port és szennyeződést lélegzünk be. Használ arcüreggyulladásra, szénanáthára, és mindenféle légúti eredetű allergiára, légcsőhurutra, hörghurutra. Fontos megemlíteni emellett az immunerősítő hatást, amely a statisztikák szerint negyedére csökkenti az éves betegnapok számát, hiszen a véráramba került só ellenállóbbá teszi a szervezet a bakteriális- és vírusfertőzésekkel szemben.


A sógép működése hasonlít a gyógyszertárakban kapható sópipákhoz?
Nem. A piacon forgalomban lévő készítmények és az úgynevezett sókamrák többnyire nedves alapúak, így csak párologtatják a sót, amely megtapad a felső légutakon, irritálja a nyálkahártyát, tehát nem jut le a legkisebb hörgőkig. Átmeneti kezelésként allergiás tünetekre használ valamennyit, de sokkal inkább a pszichés hatása érvényesül. Ezzel szemben a sóbánya-terápia száraz, nagyon apró szemű só belégzésével működik.


Milyen nagyságú só-szemcséket fúj a sógép a levegőbe?
A gép 0,5 mikron nagyságúra darálja össze a sót, amely a legkisebb hörgők átmérője a tüdőben, tehát 100 %-ig biztos, hogy lejut oda, ahova kell. A gép megszárítja a sót, amely ezután átmegy egy ionizációs folyamaton, majd a gép elporlasztja és a levegőbe fújja. A látványa hasonló a cigaretta fehér füstjéhez.

Mi történik a szervezetben a kezelés során?
A páciens belélegzi a száraz sópárát, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, illetve az egyéb légjáratokba is. Ott elolvad, és magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet.. A harmadik, negyedik alkalomtól köhögést észlelhet, de előfordul, hogy hónapokba telik, mire az összes lerakódást fel tudja távozik. Nyilván ez attól is függ, ki milyen problémákkal és adottságokkal érkezik hozzánk.







Egy egészséges embernek is van mit kiköhögnie?
Hogyne. Ha egy belvárosi ember (aki egyébként azt hiszi, hogy nincs semmi baja) elvégzi a kúrát, szénfekete váladékot köhög fel a kúra során.

Az asztma tulajdonképpen hörgőgörcs. Hogyan segít ezen a só?
A görcsöt a hörgők gyulladása okozza, a gyulladást pedig a hörgőkben lerakódott szennyeződés, amelynek kitisztításával megszűnik a görcs, illetve a gyulladás.


Mennyire végleges az eredmény? Tünetmentességről vagy végleges gyógyulásról beszélhetünk?
Egy közepes, illetve súlyos asztmában szenvedő betegnek 2 éven belül három alkalommal meg kell ismételni a kúrát, hogy tünetmentes legyen. Nemcsak a tüdőben lévő szennyeződés, de az ebből adódó irritáció, így a panasz is elmúlik.


Az eredmények miben különböznek gyermekek és felnőttek esetében?
Gyermekeknél 92-96%-os a gyógyulási arány. Ez a felnőttek esetében 88-90%. Számít, hogy milyen állapotban van a tüdeje egy embernek. A gyerekek – korukból adódóan – még sokkal tisztább, egészségesebb tüdővel rendelkeznek, mint az idősebb emberek, ezért gyorsabban is gyógyulnak.


Létezik nem kívánt mellékhatás?
Nem, még nem találkoztunk ilyen esettel. Mindenesetre a kezelések megkezdése előtt minden jelentkező szigorú orvosi vizsgálaton esik át, hogy az akut fertőzéseket kiszűrhessük.


Mennyi ideig tart egy kúra és mennyibe kerül?
A kezelés időtartalma 20 nap (egymást követő munkanapokon), amely alkalmanként 1 órát jelent. Gyermekeknek 29 900 Ft, felnőtteknek 37 990 Ft, amely tartalmazza a teljes kúrát, valamint az előzetes orvosi vizsgálatot. Magán egészségpénztárakon keresztül megoldható a finanszírozás.


Hány fős csoportokban zajlik a kezelés?
Külön szobában helyezzük el a felnőtteket és a gyerekeket. Utóbbiaknak kis székeket, színes asztalokat, játékokat tettünk be a szobába, így a játék közben a legtöbben nem is észlelik, hogy valójában már elkezdődött a kezelés. A felnőttek is olvashatnak, zenét hallgathatnak, beszélgethetnek.






Kipróbáltuk!
Mivel párom a cikkben szereplő fiatalemberhez hasonlóan gyermekkora óta vissza-visszatérő asztmás rohamokkal küzd, úgy döntöttem, elviszem a barlangterápiára, és vele együtt kipróbálom a kúrát. A rendelő előtt izgatottan toporogtunk mindketten. Kedves, fiatal pár fogadott minket. A helyiség nem kifejezetten rendelőre emlékeztetett: bordó és fehér falak mindenütt, patyolat tisztaság, aranyhalak, és hangulatos reklámképek. Letettük táskáinkat, és elindultunk a “barlang” felé.
Nem fogja csípni a szemem? Mi lesz ha rosszul érzem magam? – kérdeztem felnőtthöz nem túl méltó módon, de Ádámék csak mosolyogtak.
– Nagyon jól fogod magad érezni! – mondták, és megpróbáltam hinni nekik.

A felnőtt szobába toppanva rozsdamentes acélból készült asztalokat és hófehér műanyag székeket pillantottam meg. És a szobát ellepő fehér – leginkább ködre emlékeztető – sót. Mindannyian leültünk, és a számban, torkomban, nyelőcsövemben éreztem a sós levegőt. Valóban nagyon kellemes érzés volt, hasonló a tengerparton tett sétákhoz – persze, a tenger morajlása nélkül. Nem csípte a szemem, sem a bőröm. Pár perc alatt annyira megszoktam a levegőt, hogy már bántam, hogy hamarosan letelik az egy óra. A kúra végén elköszöntünk, és csak másnap találkoztunk ugyanitt. Majd harmadnap, negyednap és így tovább.

A párom a kúra megkezdése óta nem volt rosszul, nem használja azokat a szteroidokat, amelyeket elvileg naponta szednie kellene. Mindketten köhécselünk, és olykor orrot fújunk, s a szervezetünk folyamatosan tisztul. A terápia valóban működik, mellékhatások nélkül és végre napok, hetek és remélhetőleg majd évek telnek el úgy, hogy páromnak és a kúra jövendőbeli résztvevőinek nem kell többé gyógyszerekhez nyúlnia.


További információ és jelentkezés a kezelésre
Tóth Mónika: 06-70-317-6959,
Cím: Újbudai Egészségközpont és Rendelőintézet, XI.ker. Fehérvári út 12.

www.individualteam.hu
info@individualteam.hu
Exit mobile version