Változó idõk

nlc | 2006. Május 25.






Antoine (Gerard Depardieu) Európába érkezik, hogy ellenőrizze egy audiovizuális központ építési munkálatait. Azzal bízzák meg, hogy gyorsítsa meg a munkafolyamatot. Valójában azonban, utazásának az a titkos célja, hogy megtalálja Cécile-t (Cathrine Deneuve), aki iránt megszállott és titkos szerelme már több, mint harminc éve tart.

Cécile elfelejtette már Antonine-t. Észak-Afrikába emigrált, ott él rutinszerű házasságban egy nála jóval fiatalabb marokkói zsidó orvossal. Van egy fiuk is, Samy, aki Párizsban él, így csak szünidőben látogatja meg szüleit.

Nyár végén kezdődik el a történet, amikor is Samy partnerével, Nadia-val partra száll szüleinél. Nadia egyedül neveli kisfiát, akinek apja ismeretlen… Samy és Nadia, bár egy párt alkotnak, kapcsolatuk igen visszafogott. Nagy szövetségesek, akik minden baj ellen felfegyverkezve védik egymást, miközben kiélik változatos szenvedélyeiket is.

Samy-t nyugtalanítja a helyzet, hogy Cécile a szünidő alatt akarva-akaratlanul is találkozni fog az ő kis privát világával. Kérdések sorozata merül fel az agyában. Az, aki nem is olyan rég még közelinek tűnt neki, most hírtelen idegenné válik…














 


 


 


 



Ez idő alatt, egyedül és gazdagon, távol az élet forgatagától, Antoine úgy jelenik meg, mint egy szellem a múltból, hajszolja szerelmét, azaz a hosszú évek óta érintetlen női ideált. Vajon a gyengéd szenvedélybe és a csendes őrületébe zárkózva legyőzhetetlenné válik a férfi? Milyen hit hajtja? Hogy ez egy álom-e mindössze, arra a realista Cécile tud válaszolni.

És talán, tudtukon kívül az álom valósággá válik…


Színes, feliratos francia film






Főszereplők:


• Cathrine Deneuve
• Gerard Depardieu
• Gilbert Melki
• Malik Zidi
• Lubna Azabal


A film eredeti címe: Les Temps qui Changent (Changing Times)
Játékidő: 98 perc
Gyártó: 2004, Gemini Films
Rendezte: André Téchiné
Forgatókönyv: André Téchiné, Laurent Guyot, Pascal Bonitzer
Fényképezte: Julien Hirsch
Vágta: Francis Warginier
Zene: Juliette Garrigues







Első magyarországi bemutató: Francia Filmnapok (2006. április 18-25.)
Hivatalos forgalmazás: 2006. június 8.

Magyarországon forgalmazza az SPI International

Exit mobile version