Ízvarázs

nlc | 2006. November 27.
Az Ízvarázs nem egyszerû szakácskönyv – mámorító utazásra invitál mindenkit az érzékszervek birodalmába.




A könyv 14 ízletes alapanyagot mutat be – a vanília bársonyos lágyságától a citrusfélék savanykás ízéig, a csokoládé csábítóan édes zamatától a chili tüzes temperamentumáig – egyszerű és alapvető ízek, ha fantáziadúsan vegyítjük más alapanyagokkal, elvezetnek az érzékszervek birodalmába, ahol a felperzselt ízlelőbimbók segítségért kiáltoznak.

Donna Hay klasszikus stílusban írt könyve 14 ízletes alapanyagot mutatva bebizonyítja, hogy friss alapanyagokból mennyei ételeket készíteni nem is olyan ördöngös mutatvány. Minden egyes fejezet zamatok változatos sokaságával csigázza fel érzékeinket.
Először egyszerű recepteket társít – mint egy frissítő ital kedvenc ízvilágunkban – majd fokozatosan jutunk el az ínycsiklandó receptek mindenkit elkápráztató parádéjáig.

A könyv túlmutat az egyszerű receptgyűjteményen – megtudhatjuk, hogy az egyes fűszerek, alapanyagok honnan erednek, milyen utat jártak be, míg végül
belopták magukat szinte észrevétlenül, de egyszer s mindenkorra a mi konyhánkba is.
Rengeteg hasznos tanáccsal szolgál, hogyan tarthatjuk meg az alapanyagok, fűszerek aromáját, illatát – egyszerre apró trükkök, fortélyok bőséges tárházának gyűjteménye is a könyv.

A könyv képanyaga nemhiába szemet gyönyörködtető – a könyv és fotósa nemzetközi szinten is elnyerte a legjobb ételfotó díját.







Exit mobile version