Étrend a Hold-diétában

nlc | 2007. Március 19.
A Hold-diétát választók számára az elsõdleges feladat a Hold állásainak megfigyelése. Ezt követõen az egyes fázisoknak megfelelõen kell, kiválasszuk az adott diétanapokhoz illõ alapanyagokat!

A Hold szerinti étrendben az alábbi diétanapokat különböztetjük meg


Melegnapok
A Hold az alábbi jegyekben jár: Kos, Oroszlán, Nyilas
Elem: tűz
Növényi rész: termés
Táplálékminőség: fehérje
Ezeknek a napoknak van a legjobb fehérjeminőségük. Ez különösen a fizikai testre és az érzékszervekre hat.

Hidegnapok
A Hold a következő jegyekben jár: Bika, Szűz, Bak
Elem: föld
Táplálékminőség: só
Növényi rész: gyökér
Itt a legjobb sóminőségek vannak túlsúlyban, melyek a vér táplálása szempontjából kedvezőek.

Fénynapok
A Hold a következő jegyekben jár: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Elem: levegő
Táplálékminőség: olaj, zsiradék
Növényi rész: virág
E napoknak van a legjobb zsír és olajminőségük, és a mirigyrendszert látják el.

Víznapok
A Hold a következő jegyekben jár: Rák, Skorpió, Halak
Elem: víz
Táplálékminőség: szénhidrát
Növényi rész: levél
Ezeknek a napoknak jó szénhidrátminőségük van, és az idegrendszert befolyásolják.



Az egyes diétanapokon az alábbi alapanyagokat használd fel


Termés (Tűz elemű napokon):
Bab, borsó, kukorica, paradicsom, tök, lencse, szója, uborka, padlizsán, cukkini, bogyós gyümölcsök, gyümölcs, csili, paprika, füge, avokádó, dinnye, olajbogyó

Gyökér (Föld elemű napokon):
Fokhagyma, répa, cékla, hónapos retek, retek, karórépa, cukorrépa, zeller, fekete gyökér, burgonya, hagyma, karalábé

Virág (Levegő elemű napokon):
Karfiol, articsóka, brokkoli, mindenfajta virág, napraforgómag, len, repce, diófélék, csipkebogyó, bodza

Levél (víz elemű napokon):
Saláták, spenót, galambbegysaláta, endívia, petrezselyem, káposztafélék, mindenfajta leveles fűszernövény, spárga, gombák, zsázsa, póréhagyma, mángold, rebarbara

A Hold-diéta leírása Kattints ide! »

 www.holdnaptar.hu  
 

Exit mobile version