Animal Planet

nlc | 2007. Április 08.
Gondolkoztál már azon, hogyan készülnek a természetfilmek, milyen feladatot jelent egy-egy vadállat lencsevégre kapása?

2006 áprilisában az Animal Planet egy filmes versenyt hirdetett meg világszerte az amatőr természetfilm-készítők számára. A résztvevők egy intenzív filmes tanfolyamon vehettek részt, ahol a filmkészítés rejtelmeibe olyan filmes szakemberek avatták be őket, mint Andrew Barron és Lyndal Davies. A pályázat fogadtatása egészen elsöprő volt, több ezer kérvényt töltöttek le az Animal Planet honlapjáról és szerte a világból érkeztek a jelentkezések. A beküldött jelentkezések és a számtalan kiváló kisfilm elbírálása után végül hat résztvevőre szűkítették a kört, akik Ausztráliából, Dániából, Indiából, Mexikóból, Szingapúrból és az Egyesült Királyságból küldték be filmjeiket.

Az Animal Planet most ennek a kezdeményezésnek a végeredményét mutatja be a négy részes Felfedezettek című sorozatban, amelyet áprilisban mutatnak be.





Az amatőr filmkészítők – Karla (Mexikó), Mayur (India), Aaron (Ausztrália), Julia (Dánia), Bryan (Egyesült Királyság) és Jin Pyp (Szingapúr) – 2006 júliusában élték át kalandjaikat Shamwariban. Elsősorban azért versenyeztek egymással, hogy az ő filmjük nyerje meg a versenyt, amelyet aztán 160 országban vetítenek le az Animal Planet csatornán, többek között Európában, Ázsiában, Latin-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten.





A neves természetfilm-készítő Lyndal Davies (akit az Animal Planet műsorvezetőjeként ismerhetünk) és Andrew Barron vezetik végig a résztvevőket a verseny alatt a feladatok elvégzése során.

A mentorok felbecsülhetetlen értékű információkkal látják el diákjaikat, hogy végül sikeresen rögzítsék, majd megszerkesszék saját természetfilmjüket a versenyzők.


Kövesd figyelemmel a hat szerencsés kiválasztottat, amint elsajátítják a szükséges kézségeket és megtapasztalják a természetfilmek készítésének valóságát a Shamwasi Vadrezervátumban.






A műhelytitkokra az április 8-án induló, minden vasárnap 19. órától bemutatásra kerülő Felfedezettek című sorozatban derül fény az Animal Planeten!




 


 





 






Kapcsolódj be játékunkba, hogy te is nyerhess Animal Planet ajándékcsomagot!









Exit mobile version