Hozzuk ki a legjobbat a ruhánkból!

nlc | 2007. December 03.
Mit vegyek fel? Vajon jól áll nekem ez a szín? Illik hozzám a ruha stílusa? Bizonyára ismerõsen csengenek ezek a kérdések.





A tökéletes megjelenés ma már nem csak elvárás, de követelmény is. A munkahelyünkön és a magánéletünkben is szeretnénk mindig kifogástalanok lenni.

Ahhoz azonban, hogy kedvenc ruháinkban sokáig tündökölhessünk, megfelelően kell ápolnunk őket.


A Philips, mint a háztartási vasalók piacának elismert vezetője szívügyének érzi a mindennapos tökéletes megjelenést. A PhilipsTökéletes megjelenés mindennap!” kampányának célja éppen ezért az, hogy hasznos divat – és ruhaápolási tippekkel segítsen abban, hogy Te és ruháid is kifogástalanul nézzenek ki minden nap.

Hogyan vasaljam?

A vasalás a ruhaápolás legfontosabb része, éppen ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk vasalónk helyes használatával, és azzal, hogy melyik anyag milyen törődést igényel.

Pamut és farmer
Ezeket a tartós anyagokat szinte mindig vasalhatjuk magas hőfokon. Amennyiben a ruha sötét, kifordítva vasaljuk, hogy elkerüljük a fénylő felületet!

Ágynemű
Az ágyneműt nehéz vasalni. A legjobb és leggyorsabb eredmény elérése érdekében forró gőzölős vasalót használjunk akkor, amikor az anyag még nedves a mosástól! A sötét ágyneműt kifordítva vasaljuk!

Gyapjú
A gyapjú számára a közepes hőfok alacsony gőzzel a legkedvezőbb. Ne hosszában vasaljunk! Az anyag kinyúlhat és elvesztheti a formáját. Ehelyett egyenletesen nyomjuk rá a vasalót az anyagra!





Finom anyagok

A finom vagy díszes anyagok rendkívüli törődést igényelnek. A selyem, a bársony, az akril, a műbőr és kordbársony ruhákat mindig kifordítva vasaljuk! A vasalást alacsony hőfokon kezdjük. Ha ez nem elég, a hőmérsékletet enyhén növeljük és használjunk egy nedves ruhát (pl. egy pamut konyharuhát) présként a vasaló és a vasalt ruha között!

Megfogadva ezt a néhány tanácsot, mindig rendezettek és igényesek leszünk munkatársaink, barátaink, ismerőseink és családtagjaink szemében is.



Frissen vasalt és karbantartott ruhában pedig sokkal magabiztosabbak lehetünk, ami nagy mértékben hozzájárulhat a sikereinkhez is. Figyeljünk arra is, hogy mindig jó minőségű ruhákat vásároljunk. Megéri valamivel többet fizetni értük, ugyanis sokkal tovább fogják megőrizni formájukat és színüket.

Nem csak a minőség, de a divat is nagyon fontos szerepet játszik a ruha választásánál. Igyekezzünk azonban alakunknak és korunknak megfelelő divatot követni. Részesítsük előnyben a jól kombinálható darabokat, így akár a kicsi, de igényes ruhatárunkból is változatosan öltözhetünk.

Exit mobile version