Hrabal a fülnek, Menzel a szemnek

nlc | 2007. December 03.
„Szóval Hubicka forgalmi tiszt úr az éjszakai szolgálat alatt az asztalra döntötte Zdenickát, felhúzta a szoknyáját, és az állomásunk minden bélyegzõjét sorba rányomta a fenekére. Még a keletbélyegzõt is! Zdenicka reggel hazament, és az anyukája mindjárt elolvasta az összes bélyegzõ szövegét az ülepén, aztán nyomban ideszaladt, hogy azt mondja, panaszt tesz a Gestapónál.”






Ki ne emlékezne – vagy a regényből vagy a filmből – erre az utánozhatatlanul hrabali jelenetre. A Sörgyári capriccio és az Őfelsége pincére voltam után a Parlando



Hangoskönyvkiadó újra Hrabalt „hangosított”, ezúttal Kálloy Molnár Péter segítségével.

A történet jól ismert:
Milošról, egy békés cseh kisváros vasútállomásának kezdő forgalmistájáról szól, aki szinte föl sem eszmél, és az őt férfivá avató nő karjaiból egyenesen a haláléba kerül.






Az önkéntelen hőssé válás hátterében pedig ott robognak fenyegetően a hadiszerelvények és végnapjait éli a fenékpecsételős és galambturbékolásos idill.
Az igazi Hrabal-fanok minden bizonnyal örülni fognak a Parlando különleges ajánlatának, amely a karácsonyi könyvvásár egyik szenzációja lesz: mindössze 300 Ft-tal többet kell fizetnie annak, aki az új hangoskönyv mellé a műből készült legendás Menzel-film DVD-jét is szeretné megvenni. Ez az egyedülálló csomag korlátozott darabszámban kapható, csak a Libri nagyobb üzleteiben.


Természetesen más karácsonyi újdonságokat is tartogat a Parlando a hangos irodalom kedvelőinek. Köztük van két másik kultregény, Boris Vian Tajtékos napokja, amely talán a legkülönösebb és legszebb szerelmes történet, amit valaha is olvastunk, és a Romain Gary által Émile Ajar álnéven írt Goncourt-díjas regény, az Előttem az élet, amelyből nagysikerű film is készült. Mindketőtt Rudolf Péter előadásában élvezhetjük, előbbiben Nagy-Kálózy Eszter is közreműködik. A gyerekek pedig (és hát, legyünk őszinték, mi felnőttek éppannyira) biztosan szeretni fogják Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok cimű meséjét, azaz Bruckner Szigfrid, a legendás házioroszlán történetét, amelyet Reviczky Gábor bőg el nekünk.







Kiadványainkról bővebben tájékozódthatsz, sőt részleteket tölthetsz le belőlük a kiadó honlapján.



Médiatámogatóink:













Exit mobile version