Energiatakarékossági tanácsok (X)

ElectroPark | 2008. November 10.
A hűtőkészülékek összességében sok energiát fogyasztanak, mivel folyamatosan működnek. Kellő odafigyeléssel jelentős mennyiségű energiát és pénzt takaríthatsz meg.

A Hűtőszekrények lecserélése hosszútávon mindenképpen energiát, pénzt takarít meg a háztartásnak. Érdemes tehát a régi korszerűtlen termékeket kicserélni.

Vásárlás előtt érdemes megbizonyosodni a kiszemelt típus energiahatékonyságáról, melyről a legmegbízhatóbban az energiacímkén található adatok tájékoztatnak. A hűtőkészülékek – folyamatos, 24 órás üzemelésükkel – elsősorban energiatakarékos működésük miatt érdemelnek nagy figyelmet. Felmérések szerint egy átlagos háztartás legnagyobb áramfogyasztói a hűtőkészülékek, melyek az energiafelhasználás közel 30%-át adják. Vásárlás során érdemes tehát odafigyelni, hogy a villanyszámla egyharmadáért “felelős” készülék melyik energiaosztályba tartozik. Energiafelhasználás szempontjából az „A” vagy „A+” energia osztályok számítanak a legkedvezőbbnek.

A 6. érzék hűtéssel a hűtési hatékonyság növekedése miatt további energia megtakarítást érhetünk el.

6. érzék

Érzékeny szenzorok érzékelik a hőmérsékletváltozást, így szükség esetén közvetlenül a megfelelő területre történik a hűtőlevegő áramoltatása, s ezzel a korábbihoz képest akár ötször gyorsabban visszaáll a kívánt hőmérséklet.

 

További információkért kattints ide!

Exit mobile version