A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

Pedigree® | 2009. Október 06.
Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, hiszen nem sok barátról mondhatjuk el, hogy családtagként él otthonunkban.
A jó gazdi kutyája fogairól is gondoskodik

Ha jó gazdik akarunk lenni, nemcsak kutyánk megfelelő táplásáról, de egészségének megőrzéséről is gondoskodnunk kell.

Sokan nem is gondolnák, milyen fontos kedvencünk egészségének szempontjából a fogak megfelelő ápolása, tisztántartása.

A kutyák szája hasonló funkciót lát el, mint az emberek keze: nemcsak az evéshez van rá szükségük, de akkor is a szájukat használják, amikor játszanak, vagy amikor egy tárgyat akarnak megfogni.

Ezért nem pusztán esztétikai kérdés, hogy fogaik erősek és egészségesek maradjanak.

 

Meglepő, de a háromévesnél idősebb kutyák 80%-a már fogászati problémáktól szenved. Nagyon sok kutyatulajdonos nem fordít kellő figyelmet erre a veszélyre, pedig a fogazat elhanyagolás hosszútávon súlyos következményekkel járhat. 

Nagyon fontos, hogy rendszeresen, legalább félévente ellenőriztessük, és ha szükséges kezeltessük kutyánk fogazatát állatorvosunkkal.

 

De akár mi magunk is könnyen felfedezhetjük az első aggasztó jeleket.

 

A leggyakoribb tünetek:

A Pedigree®-nek köszönhetően most  itt a remek alkalom, hogy elvigye kutyusát fogászati vizsgálatra!

A Pedigree® Fogápolási Hónap során ugyanis 2009. október 1. és 31. között ingyenesen viheti kivizsgálásra kedvencét a programban részt vevő állatorvosi rendelők egyikébe. Ráadásul, a fogászati vizsgálatot követően egy 1 hétre elegendő Pedigree® DentaStix® csomagot is adunk ajándékba.

Mit kell tudni a Pedigree® DentaStix®-ről?
A Pedigree® DentaStix® mindennapos használata segít megőrizni kutyája fogainak és ínyének egészségét. A Pedigree® DentaStix® finoman dörzsölő felületének és egyedi formájának köszönhetően akár 80%-kal csökkenti a fogkő kialakulását, így erős fogakat és friss leheletet biztosít kutyája számára.

 

A Pedigree® Fogápolási Hónap programjával kapcsolatos információkért látogasson el a www.pedigree.hu weboldalra, ahol a programban résztvevő állatorvosi rendelők adatai mellett hasznos tanácsokat is találhat.

Sőt, ha október 31-ig benevezi kutyusát weboldalunkon a Mosolyalbum fotópályázatra, megnyerheti a heti Pedigree®  DentaStix® ajándékok egyikét!

 

 

Exit mobile version