A játékban való részvételhez a kérdőív kitöltése mellett legalább 1 új receptet kell feltölteni a Sülvefőve oldalra!
A Sülvefőve oldalra receptet feltöltők és a kérdőívet kitöltők között az alábbi nyereményeket sorsoljuk ki:
HAUSER KONYHAI KISGÉPEK
Varázsfazék – teljesen automata főzőedény: vacsora akár 3 perc alatt a gyors főzési eljárásnak köszönhetően
BM-720 kenyérsütő: Automata kenyérsütő kerek és szögletes sütőedénnyel. Lisztérzékenyek és diétázók számára kifejlesztett Diabet-mix liszt megsütésére is alkalmas
BM-401 kenyérsütő: izgalmas formatervezésű, 1 lapátos kenyérsütő kisméretű kenyerek, cipók megsütésére
ST-640 gofrisütő: kétszeletes gofrisütő hőfokszabályozóval, egyszerre 2 kerek, 5 szív mintázatú gofri megsütésére alkalmas
IM-140 fagylaltgép: Fagyigép a házi fagyi kedvelőinek
JK-915A aluházas vízforraló: 360 fokban forgatható, alumínium burkolatú, vezeték nélküli kancsó, kék LED világítással
T-2810A kenyérpirító: kétszeletes, alumínium burkolatú kenyérpirító, hidegfalú külső burkolattal, kihúzható, könnyen tisztítható morzsatálcával
B-440 turmixgép: turmixgép a krémlevesek szerelmeseinek üveg kancsóval, rozsdamentes acél késekkel
G-731 daráló: különleges kivitelezésű daráló apró magvak, fűszerek darálására
HB-906 botmixer: kétsebességes botmixer rozsdamentes acél késekkel és acél burkolattal az igazán hatékony krémesítés, pürésítés elengedhetetlen eszköze
HM-951 kézi mixer: jó fogású, könnyű kézimixer dagasztólapáttal a könnyed sütés öröméért
DKS-1060 konyhai mérleg: digitális konyhai mérleg magas precizitású érzékelővel
ST-619 szendvicssütő: inox kivitelű szendvicssütő azoknak, akik szeretik az olvadt sajt illatát és ízét
FD-510 aszaló: 5 aszalótálcás aszaló az egészséges nassolnivalókhoz
EW-350 elektromos wok: a keleti konyha vívmánya az egészséges táplálkozásért
SZAKÁCSKÖNYVEK
Vince kiadó – SZAKÁCSKÖNYVTÁR sorozat
Fantasztikus áron, 11 kötettel indul elegáns sorozatunk. A kis kötetek mindegyikében megtalálható 112 nélkülözhetetlen étel receptje, rövid bevezető hasznos ötletekkel az egyes fejezetek előtt, könnyen áttekinthető lista a hozzávalókról és az elkészítés módja lépésről lépésre, minden recept mellett inspiráló fotóillusztrációk.
Keménytáblás, 240 oldal 11,5 x 14,5 cm, kötetenként 1295 Ft
Burgonya
A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára.
Ráadásul egyszerűen elkészíthető, így könnyen kitűnő salátákat, köreteket és főfogásokat varázsolhatunk belőle a család vagy a baráti társaság részére. Könyvünkben a világ legjobb receptjeiből kínálunk válogatást, hogy minél pompásabb ételek készülhessenek ebből a végtelenül szerény zöldségféleségből.
Kínában hagyományosan rendkívül fontos a kapcsolat az étel és az egészség között – a kínaiak hite szerint azért kell fizetni az orvosnak, hogy egészségben tartson, nem pedig azért, hogy meggyógyítson! A kínaiak a főzést inkább művészetnek tekintik, mint szükséges tevékenységnek, és csakugyan, a kínai ételek legalább annyira szemet gyönyörködtetők, mint amennyire jó az ízük. Gyors térhódításukban minden bizonnyal szerepet játszik az is, hogy a legtöbbjüket gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük otthon is.
A hozzávalók frissessége és a gyors keverve-rázva sütés garantálja, hogy bármikor pillanatok alatt elkápráztathassuk családunkat vagy barátainkat. Ehhez kínáljuk a legjobb hagyományos kínai recepteket.
Tészta
Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? Könyvünkben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket – a könnyű, gyors salátáktól az ízletes főfogásokig.
Önre bízzuk, melyik tésztafajtából készíti el a leginkább fogára való ételt. Próbálja ki valamennyit!
A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásukat latba vetve, lelkesen kreálnak egész menüsorokat, így aztán a hús nélküli fogások
napjainkban már igazán változatosak és ínycsiklandók. Könyvünkben pompás recepteket kínálunk az „igazi” vegetáriánusoknak vagy a „vega” vendégeket váróknak, de azoknak is, akik a változatosság kedvéért döntenek olykor a hús nélküli fogások mellett.
Park Kiadó
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni – téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Hogy kerül egy angol szakács Olaszországba? Jamie a kezdetektől nagy rajongója az olasz ételek főzésének és fogyasztásának egyaránt. Régi vágya teljesült azzal, hogy bejárta Olaszországot, hogy a sokszínű Itália eredeti receptjeit felkutatva egy egyedülálló olasz szakácskönyvet írjon. Ebben a könyvben megörökíti gasztronómiai utazását Olaszországban, amelynek eredményeképpen számos régi-új recepttel tér haza. A receptek a mediterrán ízek és összetevők valamint Jamie utánozhatatlan ötleteinek eredményeképpen születtek.
Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.
Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem főztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenből, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.
Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed!
Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különböző alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is.
Grafo Kiadó
Dr. Oetker Muffinkülönlegességek CUPCAKES
A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake, nálunk is tért hódit.
Tésztája könnyű, íze finom, ellenállhatatlan, ha tetejét még krémsapkával, néhány cukorgyönggyel, csokoládéreszelékkel, habsapkával díszítjük, vendégeinket valóban elkápráztatjuk.
Dr. Oetker Villámgyors sütemények
Villámgyors elkészítés után a sütemények elfogyasztásának örömteli élvezetét biztosítják Dr. Oetker legújabb receptjei.
Mindössze 15 perc előkészítés után a tésztát a sütőbe tehetjük és, máris minden izgalom nélkül várhatjuk a vendégeket. Így édesítjük meg a napot egy szempillantás alatt citruslével átitatott kuglóffal, fahéjas-almás koszorúval, csíkos narancsos süteménnyel, vagy a negyven ellenállhatatlan recept bármelyikével.
Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta? Nem probléma Dr. Oetker legújabb villámreceptjeivel.
Csupán fél órára van szüksége az elkészítéshez. A siker garantált, csak a választás nehéz, az elkészítés annál könnyebb.
Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar lemondani? Akkor Önnek a fondü és a raklett az igazi megoldás. Mindkettő jól előkészíthető és ízlés szerint összeállítható, tartson az összejövetel akár órákon át is.
A könyvünkben található új receptek – a keleti fondütől vagy a tészta-sonka raklettől kezdve a csokoládégyümölcs fondüig – sok vidám, hangulatos órát ígérnek.
Bill Granger, a népszerű ausztrál étteremtulajdonos, tévészakács és gasztronómiai író házias receptjeiről ismert. Főzési stílusát az egyszerűség, a jó minőségű, friss alapanyagok és a nagyszerű ízek jellemzik.
Az egyes fejezetek felölelik az egészséges reggelik, a gyorsan elkészíthető ebédek, a családi vacsorák, az uzsonna és a vendégség témakörét is.
Bill Granger két tévésorozatot forgatott, amelyet 27 országban sugároztak. Magyarországon mindkét sorozatot “Bill, Sydney szakácsa” címmel sugározta a Spektrum tv., majd a tv Paprika is.
Sanoma Budapest Kiadó
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye
Szeretné elkápráztatni családját saját kezűleg sütött, mennyei süteményekkel? 30 percen belül össze akar dobni egy finom édességet, vagy éppen meg akarja tudni, miként lehet otthon elkészíteni a cukrászdai desszerteket? Mindebben segít a Nők Lapja Konyha cukrászának könyve, amiben Papp Emese összegyűjtötte 100 kedvenc süteményét. A navigálást fejezetek segítik, amelyeket fellapozva azonnal ötleteket kap arra, mit süssön, ha csak egy tepsi áll rendelkezésére, vagy éppen gyerekzsúrt tervez. A többszörösen lepróbált recepteket a leírások alapján kezdők is el tudják készíteni, de a haladók is találnak benne számukra izgalmas kihívásokat. Ajánljuk mindenkinek, amatőr érdeklődőktől kezdve a profi nagymamákig.