Egészséges táplálás kutyák és macskák számára

Royal Canin | 2012. Március 31.
Megalapítása óta a Royal Canin az Egészséges Táplálás - Health Nutrition - minél alaposabb tanulmányozására törekszik. A Royal Canin célja, hogy a kutyák és macskák szükségleteihez fűződő táplálkozási igényekre a legpontosabb választ adja.

A kutyák tápanyagigénye

Az ember mindenevő, teste alkalmazkodott a változatos étrend megemésztéséhez, legyen szó húsról, gyümölcsről vagy zöldségekről. Azonban a kutya bélflórája ezred annyira sűrű, így emésztése jóval célzottabb. Nagy hiba azt gondolni, hogy a kutya ugyanolyan étrendet igényel, mint az ember.
A kutya étrendjének hiány és fölösleg kialakulása nélkül kell kielégítenie a szükségleteit, hogy egész életében egészséges és energikus maradjon.

A Royal Canin Health Nutrition tápsora lehetővé teszi, hogy méretétől, korától, fizikai adottságaitól (beleértve az ivartalanítást is), aktivitásától, fajtája érzékenységétől függő táplálási igényeinek megfelelően etessük kedvencünket.

A macskák tápanyagigénye

A macska állkapcsa tépéshez, nem pedig rágáshoz idomult: szájában 30 hegyes, tépésre alkalmas fog található, nyála pedig nem tartalmaz emésztőenzimeket, viszont gyomra alkalmas a gyorsan lenyelt táplálékot megemészteni.

Szenvedélyes nassoló: naponta akár 12-18 alkalommal is eszik, egyszerre csupán pár grammnyi mennyiséget fogyasztva el. A táp nagy falatokban jut el gyomrába.

Ezért a macska különleges étrendet igényel, ami nemcsak kielégíti tápértékszükségleteit, de a korához és életmódjához kapcsolódó kritériumokat (pl. egészségi állapotát, nemi érettségét, faji sajátosságait, egyéni érzékenységét, emésztését, bőrét) is figyelembe veszi, és egész életén át biztosítja a macska egészséges fejlődését.


A Royal Canin tápok legfőbb értéke, hogy összetevőit tekintve közel 50 különböző tápelemet  tartalmaz.
A több, mint 40 éven át folytatott kutatások teszik lehetővé, hogy az egyszerű etetés helyett kedvencét már egészségesen táplálhassa. A Health Nutrition tápok kedvező összetételük mellett figyelembe veszik kedvencünk életkorát, életvitelét, speciális igényeit, sőt a fajtatápok speciálisan az adott kutya-, illetve macskafaj testfelépítéséhez és egyedi szükségleteihez lettek kifejlesztve.

Látogass el honlapunkra, és tudj meg még többet az egészséges táplálásról!

 

 

© 2011 – Royal Canin. Minden jog fenntartva. Kreditek: Duhayer, Labat.

 

Exit mobile version