Gyermelyi – őrölt jó sütni vele!

Gyermelyi | 2014. December 08.
Sütni minden jeles alkalomra, sőt, még alkalom nélkül is igazi élvezet, de néha nehéz eligazodni a boltok termékkínálatában, hogy melyik lisztfajtát mikor érdemes választani. Nézzünk hát körül kicsit a Gyermelyi malmi termékek háza táján.
Gyermelyi - őrült jó sütni vele!

A Gyermelyi vállalatcsoport népszerű 4 és 8 tojásos tésztáin kívül lisztjeit is nagy gonddal készíti: saját területen termelt, kifogástalan minőségű, gondosan válogatott, ellenőrzött búzaszemekből. A különféle őrlési eljárásoknak köszönhetően többféle malmi terméket kínálnak a háziasszonyoknak.

A búzafinomliszt, vagy BL 55 a magyar háztartásokban leggyakrabban előforduló lisztfajta. Finomszemcsés őrlemény, mely a pék-és cukrásztermékek, omlós tészták és kekszek alapja. Leginkább ebből készülnek a házi sütik is, de panírozásra is előszeretettel használják.
A búzarétesliszt ennél szemcsésebb szerkezetű őrlemény. Rétesekhez, piskótákhoz, nokedlihez ajánlott elsősorban. Mivel durvább a szerkezete,  mint a fehérliszteké. Kenyérsütésnél ezért biztonsággal használható, finomliszttel keverve, felesben. Emellett Gyermelyi búzakenyérliszt is kapható, ami önmagában ideális választás a házi kenyérkészítéshez.

A Gyermelyi durum fogósliszt pedig egy nagyon érdekes lisztfajta, amely kiváló minőségű durum búzából készül a legkorszerűbb technológiával működő Gyermelyi malomban. A finomlisztnél nagyobb, durvább szemcséi a rétesliszthez hasonlók, de annál némiképp nagyobbak – innen is ered a “fogós” elnevezés. Sárga, aranyló színét a sütés folyamán is megőrzi, így nemcsak finom, hanem szép sárga piskóta sül ki belőle. Jól gyúrható, könnyű vele dolgozni, pizzákhoz, friss tésztákhoz is bátran használható.

Ahány sütnivaló, annyi különféle liszt, egy közös csak valamennyiben: hogy őrölt jó sütni velük.

További információk »

 

Exit mobile version