Adatkezelési tájékoztató a Vodafone Family – KID játékhoz

nlc | 2016. Január 22.
Adatkezelési tájékoztató a nlc.hu oldalon meghirdetett Vodafone Family – KID játékban megadott személyes adatok kezeléséről.
Adatvédelmi azonosító: NAIH-…/2016 – igénylése folyamatban
 

I. A kezelt személyes adatok köre

1. A nlc.hu oldalon meghirdetett Vodafone Family – KID játékban (továbbiakban: Játék) a feltett kérdésekre válaszoló játékos (továbbiakban: Játékos) az alábbi személyes adatait adja át kezelésre a Vodafone Magyarország Zrt. (1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6., továbbiakban: Vodafone vagy adatkezelő) részére (az adatszolgáltatás önkéntes):

 

II. Az adatkezelés célja és időtartama, adattovábbítás

2. Vodafone a Játékban résztvevők személyes adatait kizárólag a kapcsolódó Játékszabályzatban foglalt kötelezettségeinek teljesítéséhez, a Játékosok regisztrációjának nyilvántartása, kapcsolattartás és adminisztráció, valamint a nyeremények átadása céljából kezeli. Figyelemmel az adatok önkéntes, az adattulajdonosok saját maguk által szolgáltatott voltára, az adattulajdonosok adatkezeléshez való hozzájárulása a regisztráció alapján megadottnak tekintendő.

3. Az adatbázis a 2016. február 7-ig meghirdetett Játék megszűnésével, illetve a nyertesek értesítését, a nyeremények átadását követően haladéktalanul megsemmisítésre kerül.

4. Amennyiben a Játékos a regisztráció során a megfelelő mező kipipálásával ehhez hozzájárult, Vodafone a regisztráció során megadott adatait marketing tevékenységéhez, kapcsolattartás, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések (a termékeik és szolgáltatásaik ajánlása, hirdetéseik továbbítása), piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton kezeli és felhasználja.Vodafone a személyes adatokat a fenti marketing célból addig kezeli, amíg az ügyfél az ehhez adott hozzájárulását vissza nem vonja.

5. A Játék technikai lebonyolítása, valamint a nyertesek értesítése során a Central Digitális Média Kft. (1037 Budapest, Montevideo u. 9.), mint adatfeldolgozó működik közre. Az adatok az adattulajdonos előzetes tájékoztatása és engedélye nélkül további harmadik személy részére nem kerülnek átadásra, ide nem értve a jogszabályokban meghatározott eseteket. A nyertesek értesítését, illetve a nyeremények átadását követően a személyes adatokat tartalmazó elektronikus fájlok az adatfeldolgozó által haladéktalanul törlésre, illetve megsemmisítésre kerülnek.

 

III. A személyes adatok kezelésének jogalapja

6. A Játékban történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes. A Játékos kizárólag saját személyes adatait adhatja meg. Amennyiben nem saját személyes adatait adja meg, az adatközlő kötelessége az érintett adattulajdonos hozzájárulásának beszerzése.

 

IV. A Játékos jogai a kezelt adataival kapcsolatban

7. Az adatkezelő a Játékos kérésére tájékoztatást ad a Játékos általa kezelt személyes adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó(k) nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb 30 napon belül, írásban válaszol.

8. A Játékos jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését (megjelölve a helyes adatokat). Az adatkezelő a helyesbítést haladéktalanul elvégzi a nyilvántartásában, és ennek megtörténtéről írásban értesíti a Játékost.

9. A Játékos a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai törlését vagy zárolását – részben vagy egészben – ingyenesen, indokolás nélkül. Az adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli a Játékost a nyilvántartásából.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha a Játékos ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Játékos jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

10. Az adatkezelő a tájékoztatás, helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmeket az alábbi elérhetőségeken fogadja: a Vodafone Magyarország Zrt. 1476 Budapest, Pf.: 350. postai és az ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com elektronikus címeken.

11. Amennyiben az adatkezelő a Játékos helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja a Játékost a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.

12. Amennyiben az érintett adattulajdonos a jövőben nem kíván további információkat kapni a Vodafone egyéb szolgáltatásairól, úgy személyes adatainak marketing célú adatbázisból való törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatását a Vodafone Magyarország Zrt. 1476 Budapest, Pf.: 350. postai és az ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com elektronikus címeken keresztül írásbeli nyilatkozattal bármikor kérheti.

13. A Játékos tudomásul veszi, hogy a Játékból való kizáráshoz vezet, ha a Játék lebonyolításához szükséges adatok törlését a nyeremény átadása előtt kérelmezi (kivéve, ha csak a marketing célú adatkezeléshez adott hozzájárulását vonja vissza a Játékos). A Játékos tudomásul veszi, hogy amennyiben a Játék időtartama alatt kizárólag a marketing célú megkereséshez adott hozzájárulását vonja vissza, az adatkezelő a Játék szervezéséhez, illetve lebonyolításához szükséges célból, és az ahhoz szükséges ideig a megadott személyes adatait továbbra is kezelheti.

 

V. Adatbiztonság

14. Az adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Játékosok hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének.

15. Az adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse.

16. Az adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalóik, illetve az adatkezelő megbízásából eljáró adatfeldolgozó(k) részére is előírja.

 

VI. Jogérvényesítési lehetőségek

17. Az adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük írjon nekünk, illetve forduljon a Vodafone adatvédelmi felelőséhez a Vodafone Magyarország Zrt. 1476 Budapest, Pf.: 350. postai vagy az ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com elektronikus címre.

18. Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát, az érintett adattulajdonos az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; telefon: +36-1-391-1400; telefax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) jogosult bejelentést tenni vagy – választása szerint – a Szolgáltató székhelye szerinti törvényszékhez vagy a lakóhelye/tartózkodási helye szerinti törvényszékhez fordulni.

19. Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás  az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.

20. Jelen adatkezelési tájékoztatóra a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Info törvény) rendelkezései az irányadóak.

21. Adataival kapcsolatos jogait az Info törvény 13-17., valamint 30. pontjai tartalmazzák részletesen.

22. Az Info tv. 6. § (5) bekezdése értelmében az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, illetve az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából (ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll), további külön hozzájárulás nélkül, valamint a hozzájárulás esetleges visszavonását követően is kezelheti.

 

Itt található a Vodafone Family – KID Játékszabályzat és a részvételi feltételek leírása »

 

Budapest, 2016. január 18.

Vodafone Magyarország Zrt.

 

Exit mobile version