Okos döntésekre inspirál a Bonux “Ötlettündér” kezdeményezése

Bonux | 2016. Április 01.
Rohanó világunkban a valódi értékek jelentősége elhomályosodni látszik. Nézzük meg, melyek a legértékesebb dolgok számunkra? Egy mindentudó okostelefon, egy szuper autó, esetleg a szerelmünkre emlékeztető jegygyűrű? A Bonux "Ötlettündér kerestetik" versenyével, egy "hétköznapi" anyuka, inspiráló történetén keresztül szerette volna felhívni a figyelmet valódi értékek fontosságára.
Okos döntésekre inspirál a Bonux

Elena története a 2000-es évek gazdasági válsága idején kezdődött. Életének egyik legnehezebb szakasza volt ez. Attól félt, a munkahelyváltásnak köszönhetően, új kollégaként ő lesz az első, akitől szükség esetén megválnak. Egyedül nevelte fiát és sürgősen valamilyen megoldást kellett találnia anyagi problémáira, felkészülve ezzel egy esetleges, váratlan elbocsátásra.

“Amikor gyermek voltam, édesanyám vászonból készített rongybabát nekem. Ez a baba lett a legelső barátom. Ha bármi rossz dolog történt velem, hozzá fordultam. Rájöttem, hogy minden gyereknek szüksége lenne egy ilyen barátra.” – emlékszik vissza Elena a gyermekkorára, amely később is erőt adott neki a nehéz helyzetekben. Ekkor kezdett el maga is babákat készíteni a ház körül talált szükségtelenné vált anyagokból. Egy színházi kollégája hívta fel figyelmét a Bonux Facebookon zajló “ÖtletTündér kerestetik” versenyére. Kreativitásának, találékonyságának és leleményességének köszönhetően mára már nemcsak a keresetét egészíti ki sikeresen, de olyat alkothat nap mint nap, amellyel sok, hozzá hasonlóan nehéz helyzetet átélt nőt inspirálhat.

A történet gondolatteremtő erejében bízva a Bonux januárban itthon is elindította “Ötlettündér kerestetik” versenyét, ahol a csináld magad ötleteket díjazták. Az egy hónapig tartó versenyre több száz pályázat érkezett be, melyek közül a kezdeményhez csatlakozó Csorba Anita (az inspirációk.hu bloggere) és a Bonux mosószert forgalmazó Procter &Gamble zsűrije választotta ki a hat díjazott pályázatot. A pályázat győztese egy 100.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb, míg a további 5 díjazott fél évre elegendő Bonux mosószert kapott ajándékba. A nyertes pályázatokat és versenyre beküldött jobbnál jobb okos ötletek továbbra is mindenki számára elérhetőek az everydayme.hu weboldalon.

Exit mobile version