Az Oroszlán őrség – egységben az erő!

nlc | 2016. Június 09.
Az Oroszlán őrség című animációs sorozat június 20-tól látható a Disney Csatornán. A szerethető, bájos karakterek és az epizódokban kibontakozó tanulságos történetek nem csak a gyerekek, hanem az egész család számára kellemes szórakozást nyújtanak.

A sorozat a már jól ismert Az oroszlánkirály című rajzfilm világában játszódik, így ismerős karakterek, például Pumba és Timon is felbukkannak a képernyőn. A történet középpontjában Kion, a kisoroszlán áll, aki nem más, mint Szimba és Nalá másodszülött kölyke. Nagy feladat vár rá: ő lesz az oroszlán őrség vezetője. Ezt az őrséget a hagyományok szerint a legbátrabb, legszilajabb, leggyorsabb, legerősebb és legjobb szemű oroszlánok alkotják, akiknek az a feladata, hogy megvédjék a Büszke Birtokot. Ám Kion szakít a tradíciókkal, és nem fiatal fajtársait állítja a szolgálatába, hanem a barátait: ők Bunga, a bátor méhészborz, Fuli, a magabiztos és villámgyors gepárd, Beshte, az erős víziló és Ono, az éles szemű gém.

Természetesen a rosszfiúk sem hiányozhatnak a sorozatból: az első számú ellenség Janja, a hiéna lesz, de több bajkeverő gazfickó is felbukkan, például Mzingo, a keselyű, vagy Makuu, a krokodilok csapatának vezére.

Ford Riley, a sorozat executive producere elárulta, hogy a történetet a saját gyermeke inspirálta. A fia szintén másodszülött, mint Kion, és a barátaival gyakran játszanak szuperhősöset a parkban. Ezt a koncepciót emelte át a szakember a sorozatba: a másodszülött fiú egy bandát vezet, és a tagok olyan “szuperképességekkel” rendelkeznek, mint a bátorság, az erő, a gyorsaság, vagy az éleslátás. A sorozatban is egy ilyen csapat felel hazájuk, a Büszke Birtok védelméért.

Az Oroszlán őrség kihangsúlyozza az eltérő személyiségű barátok különlegességét: a sokféleségből adódóan a csapat hatékonyabbá és erősebbé válik. Ennek köszönhetően a fiatal nézők szórakoztató formában tanulhatnak az elfogadásról. A másik kulcsüzenetnek már Az oroszlánkirályban is kiemelt jelentőséget tulajdonítottak: ez az élet végtelen körforgásának megőrzése és ezzel szoros összefüggésben a természetvédelem is. Tehát minden epizód során játszva tanulhatnak a gyerekek a sokféleség értékéről és a harmonikus együttélésről a természettel.

A sorozat június 20-tól, hétfőtől látható a Disney Csatornán minden reggel 7:30-tól.

 

Exit mobile version