Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa

hirdetés | 2023. Szeptember 07.
Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa, mely nemzetközileg is elismert egészségturisztikai üdülőhely. Jelentősége országos viszonylatban is kiemelkedő, amit jól mutat, hogy a évről évre a statisztikai adatok alapján az összes vendégéjszakaszám szerinti összesítésben a legnépszerűbb tíz települések rangsorában Hajdúszoboszló az első három helyezett között szerepel.

Hajdúszoboszló előkelő helyezését számos tényező indokolja. A város fő turisztikai attrakciója a Hungarospa, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol egész évben változatos vízi élmények várják a látogatókat. A fürdő mellett változatos szálláshelykínálat és színes programok garantálják a felüdülést a vidéki üdülővárosban. A településnek elhelyezkedéséből adódóan kiváló fekvése van, hiszen a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai desztináció részeként, kiváló kirándulási lehetőségeket kínál azok számára, akik a fürdőzést aktív programokkal, vagy városlátogatással szeretnék kiegészíteni.

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely szlogenje: Érezd jól magad! – ezt a mottót mindenki magáénak érezheti, aki ellátogat ide, hiszen sokszínű turisztikai térség része a város. Egész évben kiváló úti cél az idősebb gyógyulni vágyó, a fiatalabb családos szórakozást kereső vagy az egészségtudatos, aktív programokat kereső látogatóknak is. Itt mind megtalálják a számukra megfelelő programot, mely felüdülést hoz számukra.

A programlehetőségekről, szálláshely kínálatról bővebb információ érhető el a város hivatalos turisztikai weboldalán.

Fürdőkomplexum

A Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexum egy több mint 30 hektáros területen helyezkedik el, ahol egész évben vízi élmények várják a látogatókat. A fürdőben három egység is egész éves nyitvatartású, ezek a Gyógyfürdő, Aqua-Palace fedett élményfürdő és az Árpád Uszoda. A szezonálisan nyitva tartó egységek a szabadtéri Strandfürdő ősszel szeptember 30-án zárja kapuit az idei évre valamint az Aquapark (csúszdapark) és a Prémium Zóna (szabadtéri wellness fürdő) pedig szeptember 03-ig várja a szabadtéri wellnessezőket és a csobbanni vágyókat, mindkettő külön belépőjeggyel a Strandfürdő területéről érhető el.

A Hungarospa fürdőkomplexumban változatos szolgáltatáskínálat várja a látogatókat:

Kultúra: látnivalók, program lehetőségek és rendezvények

A városban nyáron a fürdő mellett számos programmal várják a látogatókat. A városközpontban érdemes meglátogatni a Bocskai István Múzeum Fejedelmi Kincstár épületét, ahol a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának a nemes és hiteles másolatait lehet többek között megnézni, valamint Nemzetközi Modern Képtárat, ahol Joseph Kádár festőművész alkotásai és modern, illetve kortárs képzőművészeti gyűjtemény, valamint Rácz György képzőművész hagyatéka látható.

A múzeum másik két épületében további három állandó kiállítás tekinthető meg: Szoboszló Öröksége, Hagyományok Hajdúszoboszlón, Retró ’70 –’89. Ajánljuk ezen tárlatok meglátogatását is azoknak, akik érdeklődnek Hajdúszoboszló múltja és öröksége, valamint a rendszerváltás előtti Magyarország retró értékei iránt!

Az őszi hónapokban lesz lehetőség szórakozásra az alföldi fürdővárosban, ugyanis több gasztronómiai esemény és fesztivál is várja a városba utazókat. Elsőként a város napját követően a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnap várja a vendégeket szeptember 09-én a hajdúszoboszlói Sportrepülőtéren. Ezt követően a Szent István parkban került megrendezésre a Bor és Gasztrofesztivál, a 3 napos rendezvényen élő koncertek, gyerek programok hajnalig tartó mulatság várja a látogatókat a finom ételek és borok kínálatán túl. Az idei fesztivál vendége a 950 éves Tokaj városa és a Tokaji Borvidék. A fesztivált ünnepélyes keretek között a Fröccs Ceremóniával nyitjuk meg, mely a Bor (Tokaj) és a Víz (Hajdúszoboszló) házasítását jelenti!

A hajdúszoboszlói ősz rendezvényeinek témáiban megtalálható lesz a sport, a wellness, és a szórakozás is.

További információk az őszi rendezvényekről a város hivatalos weboldalán érhetőek el, a www.hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek portálon.

A hajdúszoboszlói sportrepülőtéren az időszakos rendezvények mellett aktív kikapcsolódással színesíthetik az itt töltött időt a vendégek.

Igénybe vehető szolgáltatások:

városnéző sétarepülés
gokartozás
kerékpározás
– séta a Natura 2000 által védett területen

A hagyományos őszi fesztiválok és események ebben az évben is változatosak.

Térségi programlehetőségek

Hajdúszoboszló a helyi programok és látnivalók mellett a közeli és távolabbi turisztikai attrakciók megismerését is ajánlja az ide látogató vendégeknek. A helyi Tourinform irodában lehetőség van idegenvezetéses debreceni és hortobágyi városnéző túrákra jelentkezni, jegyet vásárolni a Hortobágyi Puszta programra is, a Tourinform – Hajdúszoboszló desztinációs garantált programjai közül, valamint aktív programként Tisza-tavi túra és program ajánlatokkal is segíti az iroda a betérő vendégek tartalmas kikapcsolódását.

Exit mobile version