„Ezt már senki nem veheti el tőlem” – Székely Zója olimpikon lett

Sz.Cs. | 2024. Július 30.
Az utolsó pillanatokban derült ki, hogy a női selejtezőn a lesérült Kovács Zsófiát Székely Zója váltja. A párizsi olimpián Zója a 34. pozícióban végzett, míg a mindössze 17 éves Czifra Bettina Lili bejutott az egyéni összetett döntőbe.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia a múlt csütörtöki pódiumedzés során sérült meg, aminek köszönhetően szertefoszlottak az olimpiai álmai. A magyar orvosi csapat éppen ezért úgy döntött, hogy a háromszoros Európa-bajnok tornásznak haza kell utaznia. A Magyar Torna Szövetség közleményéből később kiderült, hogy a lesérült Kovács Zsófiát a 21 éves Székely Zója váltja felemáskorláton. 

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen egy álmom teljesül, ott lehetek az olimpián, de nem felhőtlen az örömöm, hiszen egy sérülés miatt van mindez” – nyilatkozta ekkor Zója, majd azt is hozzátette, hogy mindent megtesz azért, hogy a legjobb formáját nyújthassa. 

Székely Zója olimpikon lett

Vasárnap a női selejtezőkre került a sor, ahol három tornász is képviselte hazánkat. Igaz, hogy a magyar tornászok érzelmi hullámvölgyekkel telítve vágtak neki a selejtezőnek, azonban mindent kihoztak magukból, amit csak tudtak. Czifra Bettina Lili a 18. helyen bejutott az egyéni összetett fináléba, Bácskay Csenge ugráson harmadik számú tartalék, Székely Zója pedig felemáskorláton 34. pozícióban végzett. 

Székely Zója olimpikon lett (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Ez az egész olyan volt, mint egy csoda, én még most is sírok, de mindez azért van, mert a leugrás után jött ki a feszültség. Őszintén szólva bíztam benne, hogy képes vagyok a sikeres gyakorlatra, de azért tudtam, hogy ilyen előzmények után nagy bravúr lenne. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam csinálni” – mondta Zója. 

A tornász nemrég egy Instagram-bejegyzésben is leírta érzéseit. 

És most már hivatalosan is, Olimpikon vagyok. A gyakorlatom utáni érzések és pillanatok egy örök életre bennem lesznek és ezt már senki nem veheti el tőlem!

Czifra Bettina Lili a fináléban

A mindössze 17 éves Czifra Bettina Lili vasárnap bejutott az egyéni összetett döntőbe. Azt mondta, habár reménykedett benne, hogy továbbjut a selejtezőből, csak az álmaiban merte elhinni. 

Párizs, 2024. július 28.
Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Székely Zója (b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi tornászbajnokságának selejtezõje után a Bercy Arénában 2024. július 28-án.
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Nagyon boldog vagyok. Reméltem, hogy meglesz az egyéni összetett döntő, de csak az álmaimban mertem elhinni. Tavaly voltam első éves felnőtt. Úgy sikerült kvótát szerezni a párizsi olimpiára, most meg itt a selejtezőben összejött a finálé. Úgy gondolom, hogy a fő feladatot teljesítettem, a döntőben pedig igyekszem ismét megmutatni, hogy miért vagyok itt. Szerintem ez a siker hatalmas erőt ad majd az előttem álló időszakra. Volt egy térdsérülésem a közelmúltban, de nem adtam fel, és örülök, hogy így is meg tudtam csinálni” – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetségnek.

Exit mobile version