Egymillió forintos tornadresszek és Swarovski kristályok – a leglátványosabb tornadresszek az olimpián

Sz.Cs. | 2024. Július 30.
Simone Biles és az amerikai csapat nyolcmillió forintos felszereléssel utazott ki a párizsi olimpiára. Mi tagadás, a tornadresszek magukért beszélnek, éppen ezért összegyűjtöttük az ötkarikás játékok legszebb egyenruháit.

Rengeteg csillogás és kiemelkedő sportteljesítmények kavalkádja jellemzi a 2024-es párizsi olimpiát. Habár az ötkarikás játékokon természetesen a sportolók teljesítményére irányul a világ szeme, nem lehet szó nélkül elmenni a lenyűgöző egyenruhák mellett sem. Az olimpia ugyanis nemcsak kiemelkedő sportteljesítményekben, hiszen a divat, illetve a stílus terén is izgalmas újdonságok figyelhetőek meg. Az olimpikonok ruhái mindig is kiemelkedőek voltak, hiszen mindamellett, hogy elsősorban a kényelmet és a funkcionalitást kell szolgálniuk, a nemzeti identitást és az olimpiai szellemet is tükrözniük kell. 

Az egyenruhák természetesen a sportágak sajátosságainak köszönhetően változnak, éppen ezért akadnak olyan versenyszámok, ahol a sportolók letisztultabb tréningruhában lépnek pályára, míg máshol kiemelkedő figyelmet kapnak. A ritmikus gimnasztikáról és a szertornáról szinte rögtön az előkelőség, a ragyogás és a hatalmas alapossággal kidolgozott tornadresszek jutnának az eszünkbe. Erre jó példa az is, hogy a négyszeres olimpiai- és huszonháromszoros világbajnok Simone Biles minden eddiginél drágább egyenruhában lépett szőnyegre, az amerikai csapat ugyanis 47 ezer Swarovski kristállyal tűzdelt dresszben kápráztatta el a közönséget. 

„Arra gondoltam, hogy milyen különlegesek ezek a pillanatok, különösen az olimpiai játékok, ami négyévente csak egyszer van. A teljesítményüktől függetlenül azt szeretném, hogy csodálatosnak és gyönyörűnek érezzék magukat, és egy olyan dresszben képviselhessék az Egyesült Államokat, amelyre büszkék lehetnek” – nyilatkozta Annie Heffernon, az USA Gymnastics női programjának alelnöke a Washington Postnak. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttük a 2024-es párizsi olimpia legszebb tornadresszeit. 

Simone Biles 8 millió forintos felszerelése

Simone Biles a párizsi olimpián (Fotó: Getty Images)

Az amerikai csapat tagjai – köztük Simone Biles is – egy gyönyörű kék árnyalatú dresszben léptek szőnyegre, amelyet Swarovski kristályokkal díszítettek. Egy dressz kicsivel több mint egymillió forintba kerül, azonban az amerikai csapat tagjait nyolc különböző egyenruhát kaptak. Ez azt jelenti, hogy minden sportolót egy nyolcmillió forintos felszereléssel indítottak útnak. 

A brazil kiválóság, Rebecca Andrade tornadressze

A brazil kiválóság, Rebecca Andrade tornadressze

Rebecca Andrade-et – Simone Biles után –, a világ második legjobb tornászaként tartják számon. A brazíliai São Paulóból származó Andrade kétszeres olimpia- és kilencszeres világbajnok tornésznő. Az idei olimpián ő jelentheti a legnagyobb veszély Bilesra nézve. A női selejtező második napján egy gyönyörű fekete-arany tornadresszt viselt. 

Székely Zója csodaszép tornadressze 

Székely Zója a párizsi olimpián (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Kovács Zsófia mindössze néhány nappal a női selejtező előtt sérült le, ezért a párizsi olimpián a mindössze 21 éves Székely Zója váltotta. Zója a rangos eseményen egy gyönyörű fekete-piros, kövekkel ellátott dresszben versenyzett. A magyar tornász felemás korláton a 34. pozícióban végzett.

Gyönyörű japán egyenruha

Rina Kishi (Fotó: Getty Images)

A japán csapat tagjainak dresszének minden részletét nagyon alaposan kidolgozták. Az egyenruha remekül átadja az országhoz köthető színvilágot és mintákat. Japán is szerepelni fog a keddi csapatdöntőben, azonban az olimpia előtt egy meglepő fordulattal is kénytelenek voltak szembesülni. A 19 éves japán sztártornász, Shoko Miyata, a párizsi olimpián induló női válogatott csapatkapitánya még az ötkarikás játékok kezdete előtt visszalépett mivel beismerte, hogy dohányzott és alkoholt is fogyasztott. A JGA magatartási kódexe tiltja a válogatott csapat tagjainak a dohányzást és az alkoholfogyasztást a csapattevékenységek alatt. 

A kínai válogatott dressze a pódiumedzésen

Qiu Qiyuan az olimpián (Fotó: Getty Images)

A kínai válogatott az ötkarikás játékokra a párizsi Bercy Aránában készültek. A pódiumedzésen egy piros-fekete tornadresszben léptek szőnyegre.

Exit mobile version