„Értetek és Érte” – elhunyt kishúgáért is úszik ma Kapás Boglárka

Sz.Cs. | 2024. Július 31.
Kapás Boglárka a betegsége ellenére rajthoz áll a 200 méteres pillangóúszás előfutamában. Az úszónő egy videóban adott helyzetjelentést állapotáról, továbbá azt is megosztotta, hogy nemcsak a szurkolókért, hanem elhunyt kishúgért is fog úszni.

Hamarosan újabb megmérettetés elé néznek a magyar úszóink, ugyanis szerda délelőtt rendezik az előfutamokat, este pedig kezdetét veszik a középdöntők, illetve a döntők. A döntőben Milák Kristóf és Németh Nándor áll rajthoz. A férfi 200 méteres hát előfutamában Telegdy Ádámot és Kós Hubertet láthatjuk viszont, a 200 méteres pillangóúszásban pedig a döntős szereplésben bízó Kapás Boginak drukkolhatunk. 

Boginak az idei az ötödik olimpiai szereplése, de egyáltalán nincs könnyű helyzetben, ugyanis betegséggel küzd. A Rio de Janeiróban 800 méter gyorson ötkarikás bronzérmes, utolsó versenyére készülő, 31 éves sportoló a közösségi oldalán vasárnap éjjel tette közzé, hogy 37,7 Celsius-fokos lázzal küzd, ráadásul hányt is.

Elhunyt kishúgáért úszik Kapás Boglárka (Fotó: Getty Images)

Bogi kedden egy videón keresztül jelentkezett be, hogy üzenjen a szurkolóknak, továbbá helyzetjelentést adjon jelenlegi állapotáról.

„Sziasztok! Szerettem volna megköszönni, hogy ennyien írtatok, gondoltatok rám, kívántatok jobbulást és küldtétek az erőt. Megkaptam, mert ma már sokkal jobban vagyok, mint tegnap” – mondta, majd így folytatta: „Tegnap még egész nap hőemelkedésem volt, és elég rossz kedvem is, de ma reggel felkeltem, és úgy érzem, hogy holnap fogok tudni versenyezni. Biztos, hogy egy kicsit azért legyengített ez a kis betegség, de ezt most próbálom kizárni, erre most nem gondolok. Arra fogok gondolni, hogy ez meg sem történt, és hogy erőm teljében vagyok. Várom nagyon, hogy holnap ússzak és versenyezzek itt, az utolsó olimpiámon. Lesz, ami lesz, mindent bele fogok adni, és értetek fogok úszni!” – szúrta ki a Nemzeti Sport

Ezt követően egy 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban emlékezett meg három éve elhunyt kishúgáról. Neki ajánlotta a mai olimpiai úszását. 

Értetek és Érte

– írta.

Exit mobile version