Tarolnak a magyar úszók – Három olimpikonunk is továbbjutott a középdöntőbe

Sz.Cs. | 2024. Július 31.
Mindhárom olimpikonunk sikerrel zárta a szerda délelőtt megrendezett előfutamokat. Kapás Boglárka, Telegdy Ádám és Kós Hubert is továbbjutott a középdöntőbe.

Szerda délelőtt lezárultak az előfutamok, ahol három magyar úszónknak is szurkolhattunk. A férfi 200 méteres hát előfutamában Telegdy Ádámot és Kós Hubertet láthattuk, a 200 méteres pillangóúszásban pedig a döntős szereplésben bízó Kapás Boginak drukkolhattunk.

A három olimpikon sikerrel zárta az előfutamot, így mindannyian továbbjutottak a középdöntőbe. 

Kós Hubert rá is ijesztett a szurkolókra, ugyanis a futam kezdetén sereghajtóként kísérte versenytársait, ezt követően pedig feltornázta magát a  harmadik helyre. Összesítésben  1:57,01-es idővel a negyedik helyen végzett, Telegdy Ádám 1:57,98-as idejével pedig a hatodik lett. 

Kapás Boglárkának nemcsak a versenytársait, hanem betegségét is le kellett gyűrnie, ami láthatóan sikerült is. Az utolsó olimpiáján szereplő sportoló ötödik helyen végzett az előfutamban, összesítésben pedig a 10. helyen végzett.

Kós Hubert, Telegdy Ádám és Kapás Boglárka is sikerrel zárta az előfutamokat! (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Ez volt a fő cél, hogy mindketten továbbjussunk Ádámmal. Mindketten örülnénk, ha a döntők is összejönnének, ugyanakkor én úgy vagyok vele, hogy minden úszásomért hálás vagyok. Már azért is, hogy ma délelőtt itt úszhattam. Itt szurkolt a lelátón édesanyám, Ádám szülei, családja – ők is és az otthoniak is nagyon sok erőt adnak az itteni szerepléshez” – idézte az úszónőt a Nemzeti Sport.

Exit mobile version