„Be lett bizonyítva, hogy lány”: Hámori Luca szombati, minimum nem-bináris ellenfeléről beszélt

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 01.
Hámori Luca ökölvívó a nyolc között az algériai Imane Heliffel találkozik.

Hámori Luca a női ökölvívás 66 kilogrammos súlycsoportjában a legjobb nyolc közé jutott, az ausztrál Marissa Williamson magabiztos legyőzése után. Az első magyar női ökölvívó olimpikon augusztus harmadikán lép legközelebb a szorítóba: szombat délután a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Heliffel fog bokszolni.

Helifet 2023-ban a nemzetközi sportági szövetség kizárta

a világbajnokságról, túl magas tesztoszteron-szintje miatt. 

Párizs, 2024. augusztus 1.
Hámori Anna Luca az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén.
MTI/Illyés Tibor

Hámori Luca csütörtöki győzelmét követően a Nemzeti Sport tette fel neki a kérdést, hogy mit szól következő ellenfeléhez. „Elindult a híresztelés, hogy ő fiú, két éve el is tiltották a világbajnokságon, amin nem lepődtem meg, mert kinézetre és alkatra is nagyon fiús.

Ha valaki a Földön megengedte neki, hogy itt lehessen, valahogyan be lett bizonyítva, hogy lány. Nem tudom erre a kérdésre a választ, ez most nem igazán érdekel, így még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül legyőznöm.

Személyesen nem ismerem, edzésen sem bokszoltam vele,

versenyeken nyilván már láttam. Nem kerültünk még szemtől szembe egymással, de nem érdekel, mindent megteszek a győzelemért, mert már az érem lesz a cél, amiért idejöttem” – mondta higgadtan a magyar sportoló.

Exit mobile version