Kós Hubert olimpiai aranyérmet nyert!

nlc | 2024. Augusztus 01.
Kós Hubert futamgyőzelemmel és a legjobb idővel került a 200 méteres hátúszás döntőjébe.

„Fura úszás volt; tele ment vízzel a szemüvegem, nem láttam semmit, kétszer is nekimentem a kötélnek, az idő rendben volt, megyünk tovább” – mondta az M4 Sportnak Kós Hubert az szerda délelőtti előfutam után, ahol az úszó az utolsó 50 méterig a nyolcadik helyen úszott, ám egy egészen kiváló hajrá végén végül második lett. Az esti döntőben Kós Hubert már nem kockáztatta ezt a taktikát: minden fordulónál leiskolázta a mezőnyt és végül 1:55,96-os idővel nyerte a futamát. 

A Telex.hu cikkében azt írja, Kós a csütörtök esti döntőben egy komoly ellenféllel kevesebbel kell, hogy szembenézzen: a tokiói ezüstérmes, az amerikai Ryan Murphy ugyanis eltaktikázta magát és kiesett a középdöntők végén. A világbajnoki címvédő, aki a hírek szerint mindig karácsonyi zenét hallgatva vonul be az úszóarénába, csütörtök este fél 9 után ugrott medencébe. 

A magyar úszó jól kezdte a döntőt, a negyedik helyen fordult. 100 méternél már a harmadik helyen úszott. 150 méternél még 1 másodperces hátrányban volt, aztán az utolsó 50 méteren hajrázni kezdett és végül megverte görög ellenfelét. 1:54,26-os idővel futott be végül, így 44 év után újra van olimpiai bajnokunk férfi hátúszásban. 

Exit mobile version