Miláktól a kardcsapatig – Ezüstérmeket szereztek a magyarok szerdán

B.E. | 2024. Augusztus 01.
Volt kikért, volt miért izgulni szerda este! Párizsban a magyarok több sportban is odatették magukat!

Az ember nem tudta, mit nézzen szerdán este, annyi magyar képviseltette magát különböző döntőkben az 2024-es olimpián.

Először Milák Kristóf ugrott a medencébe. Tokió olimpiai bajnoka  ezüstérmet szerzett 200 méter pillangóban. A magyar úszót csak a másik nagy esélyesnek tartott, francia Marchand tudta legyőzni. 

Milák Kristóf, a francia Leon Marchand és a kanadai Ilya Kharun

Milák után Kapás Boglárka úszott a 200 méter pillangó középdöntőjében, ahonnan nem sikerült a döntőbe jutnia, és összesítésben a 14. lett

Az úszókkal egyidőben tartották a férfi kardcsapat döntőjét, ahol a magyarok  (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián)  a címvédő dél-koreai csapattal vívtak nagy csatát. Szoros versenyben a magyar fiúk végül ezüstérmet szereztek. Érdekesség, hogy 1996 óta nem szerepeltek magyarok ebben a számban az olimpián, és lássuk be, elképesztően jól sikerült a visszatérésünk!

Németh Nándorral és a 100 méter gyors döntőjével zárultak a szerdai versenyek az uszodában. A magyar úszó, aki 2018 óta minden világverseny döntőjébe bejut, végül a  1 századdal maradt le a bronzéremtől, és a negyedik helyett szerezte meg.

A magyar férfi kardcsapat (fotó: Profimedia)

És ne feledkezzünk meg arról a 22 éves Mészáros Krisztoferről sem, aki a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett fináléjában szerdán! Ez a szereplés azért is figyelemreméltó, mert a 24 versenyzőt felvonultató döntőben 1996 óta nem volt érdekelt magyar olimpián!

Ami még szerdán történt!

Kós Hubert és Telegdy Ádám is a 200 méter hát középdöntőjében úszott. Kós a legjobb idővel jutott a döntőbe (érdekes, hogy Ryan Murphy lecsúszott a döntőről), de Telegdy Ádám búcsúzott ettől a versenyszámtól. 

 

Mit is mondhatnánk? Gratulálunk!

Exit mobile version