Díszpolgár lesz a friss olimpiai bajnokunk, Kós Hubert

F.C. | 2024. Augusztus 02.
Szilágyi Áron nyomdokába lépett.

II. kerületi díszpolgár lesz a friss olimpiai bajnok Kós Hubert. A kerület polgármestere jelentette be ezt a közösségi oldalán. A II. kerület egy korábbi döntése nyomán automatikusan kerületi díszpolgár lesz a 21 éves úszó, aki megszerezte Magyarország első aranyérmét a párizsi olimpián.

 Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás eredményhirdetésén – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Köszöntjük kerületünk új olimpiai bajnokát! Kós Hubert fantasztikus teljesítménnyel olimpiai bajnok 200 m-es hátúszásban! Tiszta szívből gratulálunk! Buda büszke bajnokaira, ezért döntöttünk 3 éve úgy, hogy valamennyi olimpiai aranyérmesünk a II. kerület díszpolgára, így fejezzük ki hálánkat, büszkeségünket és elismerésünket. Ahogy 2021-ben Szilágyi Áront, most Kós Hubertet köszönthetjük díszpolgárként” – posztolta Facebook-oldalán Őrsi Gergely.

Mint arról beszámoltunk, Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, a tegnap esti döntőben. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott. Kós a 2023-as év eleje óta az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készül, a közös munka eredményeként tavaly nyáron, a fukuokai világbajnokságon aranyérmet nyert, s Párizsba is a szám esélyeseként érkezett. Kiváló rajtja után a magyar úszó ugyan lassabban kezdett, mint az elődöntőben, ráadásul a 2-es pályán úszó görög Aposztolosz Hrisztu meglépett a mezőnytől és egy testhossz előnnyel fordult rá az utolsó 50 méterre, ám egy elképesztő fordulóval, és az azt követő víz alatti munkájával pillanatok alatt “lőtávolba” került és 15 méterrel a vége előtt már ő vezetett, mégpedig magabiztosan. “Hihetetlen érzés. (…) Tudtam, hogy ha megcsinálom, amire képes vagyok, akkor nem lehet baj. (…) Nagyon sok mindent beáldoztam azért, hogy ez sikerüljön, boldog vagyok” – nyilatkozta a győzelem után Kós Hubert, aki pénteken 100 méter pillangón is bizonyítani szeretne.

Exit mobile version