Megszólalt a rúdugró, aki a péniszével verte le a lécet

Sz.Cs. | 2024. Augusztus 06.
Anthony Ammiratinak nemrég szertefoszlott az olimpiai álma, hiszen már biztosan nem tud versenyezni a dobogós helyezésért. A francia atléta mégis felrobbantotta az internetet.

Korábban írtunk arról, hogy óriási pech ért egy francia atlétát a párizsi olimpián. A 21 éves rúdugró, Anthony Ammirati ugyanis a hímtagjával verte le a rudat, így elbukta a döntőbe való kvalifikációját. A jelenet azonban nemcsak a sportriportereket, hanem az internetet is alaposan megmozgatta, mivel egyből poénosabbnál poénosabb felkonfok és mémek jelentek meg a közösségi médiában. 

Az atléta olimpiai aranyéremről álmodozott, azonban nem sokkal később szertefoszlottak a sportoló vágyai. Habár Ammirati nem szerzett olimpiai aranyérmet, néhány nappal később mégis a címlapokra került. A 21 éves sportoló is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy nem tud versenyezni a dobogós helyezésért. 

Nagy csalódás

– mondta Ammirati a Francia Atlétika Szövetségnek, majd így folytatta: „Kicsit szomorú vagyok, mert a harmadik próbálkozásnál 5,70 méteren nem hibáztam semmit. Amit elrontottam, az olyasmi volt, mint egy ugrás edzésen a finomhangoláshoz.”

Anthony Ammirati a párizsi olimpián (Fotó: Getty Images)

A sportoló azt mondja, miszerint ez az első alkalom, hogy stressz nélkül vágott neki egy versenybe. 

„Mivel teljesen kívülálló voltam, csak egy célom volt: versenyezni a közönséggel. Már majdnem elértem a célomat” – mondta az olimpikon a Francia Atlétikai Szövetségnek. 

Ammirati 2022-ben aranyérmet nyert az U20-as atlétikai világbajnokságon. Augusztus 5-én azonban a svéd Armand Duplantis nyert olimpiai aranyat rúdugrásban, míg az amerikai Sam Kendricks ezüstöt, a görög Emmanouíl Karalís pedig bronzot. 

(Mens Journal)

Exit mobile version