Olimpia: az elmúlt 20 év legemlékezetesebb magyar sikerei

R. V. | 2024. Augusztus 06.
Fantasztikusan teljesítenek a magyar sportolóink Párizsban, így eszünkbe jutottak a korábbi olimpiai sikereink is. Képekben az elmúlt 20 év maradandó győzelmei!

Valahányszor megrendezik az olimpiát, nekünk magyaroknak mindig van mire és kire büszkének lenni. Amikor Milák Kristóf, Kós Hubert vagy Kapás Boglárka a medencébe ugrik, amikor a magyar férfi kardcsapat vagy Muhari Eszter a pástra áll, mindannyiunk szívét kicsit elönti a hazafiasság. A hazai sportolók újra és újra bebizonyítják, hogy hihetetlen tehetségek, akiknek egyszerűen öröm szurkolni. És ez mindig is így volt: az alábbi galériában összegyűjtöttük az utóbbi 20 év legemlékezetesebb magyar sikereit.

Nosztalgiára fel!

Kammerer Zoltán Storcz Botond Vereckei Ákos Horváth Gábor nlc

2004-ben az Athénban megrendezett ötkarikás játékokon Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor kajakozó négyese ilyen lendülettel ért elsőként a célba az 1000 méteres versenyszámban. (Fotó: Mark Dadswell/Getty Images)

magyar vízilabda csapat nlc

Fantasztikus győzelmet aratott a magyar férfi vízilabdaválogatott, amikor a 2008-as pekingi olimpián legyőzték az amerikaiakat. A középen felhőtlenül mosolygó Benedek Tibor csak még meghatóbbá teszi ezt a képet. (Fotó: Adam Pretty/Getty Images)

berki krisztián nlc

Ha van a 21. századi Magyarországnak legendás férfi tornásza, az Berki Krisztián. Itt éppen megnyeri az aranyérmet lólengésben a 2012-es londoni játékokon. (Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Fazekas Krisztina Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella nlc

Fazekas Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella így ünnepelték, hogy aranyérmesek lettek a női kajak négyesben 500 méteren a londoni olimpián. (Fotó: Cameron Spencer/Getty Images)

risztov éva nlc

Risztov Éva 10 kilométeres nyílt vízi úszása hosszú és megerőltető küzdelem volt. De elsőként ért célba. Ezt a diadalmas pillanatot örökítették meg szintén Londonban 2012-ben. (Fotó: Ryan Pierse/Getty Images)

szász emese nlc

Ilyen hatalmas nagy volt Szász Emese öröme, amikor 2016-ban, Rio de Janeiróban legyőzte olasz ellenfelét párbajtőrben és olimpiai bajnok lett. (Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

hosszú katinka nlc

„Igen, jól látjátok, megint én nyertem” – üzeni Hosszú Katinka mozdulata a 2016-os riói olimpián, ahol újabb aranyérmet gyűjtött be a 400 méteres vegyesúszásban. (Fotó: Visual China Group via Getty Images/Visual China Group via Getty Images)

szilágyi áron nlc

A 2020-as olimpiát valójában 2021-ben tartották Tokióban. Szilágyi Áronnak a dátum azonban mindegy volt: ő így is megvert mindenkit kardvívásban, ezzel háromszoros olimpiai bajnokká válva. (Fotó: Matthias Hangst/Getty Images)

Liu Shaoang Liu Shaolin Sandor Knoch Viktor Burján Csaba nlc

Ne feledkezzünk el a téli olimpiáról sem! Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba 5000 méteres gyorskorcsolya váltóban első helyen végeztek. Ezzel pedig elnyerték Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében. (Fotó: Maddie Meyer/Getty Images)

Exit mobile version