Olimpia 2016: Medence és hideg víz fogadta az újságírókat

Kóti Dániel | 2016. Augusztus 05.
A NLCafé tudósítója is megérkezett a riói olimpiára, és a médiaszálláson felemás tapasztalatokat szerzett. Hibás bútorok a szoba közepén.

Csodálatos környezetben, hegyek által körülölelve, nyugodt helyen fekszik az a két médiafalu, ahol a riói olimpiára akkreditált újságírók többsége megszáll. A falu megnevezés meglehetősen lekicsinylően hangzik, hiszen városnyi ember fordul meg itt a játékok 16 napja alatt, így a méreteket is ehhez igazították, és hoztak létre két elegáns lakóparkot kilencszintes épületekkel. Gondozott kert, pálmafák és úszómedence fogadja az érkezőket, de az ámulat csak addig tart, amíg be nem lépünk a szobába.

Az apartman közepén egymásra halmozva egy fotel, egy éjjeliszekrény és egy kuka fogad, mint utólag kiderült, hibásak, de még nem volt idő elszállítani őket. Még szinte érezni a festék és a fuga szagát, nemrég fejezhették be az utolsó simításokat a szobákban.

A szellőztetésen sokat javít, hogy a terasz egyik részén csak szúnyogháló van, ablak nincs – még szerencse, hogy a riói télben ritkán megy 20 fok alá a hőmérséklet. A meleg víz időszakos ajándék, és az sem nyugtat meg, hogy ezzel a problémával mások is találkoztak.

Ami pedig a berendezést illeti: a konyha és a nappali jól felszerelt, a hálóban viszont az egy szobainas és szék viszont kevés a pakolásra. A szervezők talán abba nem gondoltak bele, hogy a médiamunkások nagy része csak alvásra használja majd a szobáját, nem közösségi életet fog itt élni.  

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Exit mobile version