Olimpia 2016: ez a sajtburesz nem lenne Kenderesi kedvence

Kóti Dániel | 2016. Augusztus 18.
A riói olimpiai parkban a londonihoz képest eléggé korlátozott az ételkínálat. De amit a sajtburgerek és a csirkés szendvicsek terén kínálnak, az botrányos.

Brazíliában kétszer kell sorban állni, ha ételt vagy italt vásárol az ember: először a fizetéskor, utána pedig az átvételkor. Már ez is okoz kisebb bosszúságot, de az is, hogy nem bőséges a választék az olimpiai létesítményekben. Van tészta, pizza, lehet venni pattogatott kukoricát, valamint két, elsőre jól hangzó, látványra és ízre viszont már nem túl kellemes szendvicset: csirkéset és sajtburgert.

Már az is lehangoló, hogy nem friss termékekről, hanem előre csomagoltakról van szó, ráadásul olyan hosszú lejárati idővel, hogy biztosak lehetünk abban, tartósítószer is bőven van bennük.

A csirkés a kisebb és az olcsóbb, 15 reál, vagyis nagyjából 1400 forint. A hús kicsi, a zsömle fűrészporízű, de hogy ne legyen olyan száraz, egy kis sajtkrémet is kentek bele, ám ez sem segít.

A 18 reálba kerülő sajtburgertől is többet várna az éhes szurkoló a neve alapján. A hús nagyobb, de szikkadtabb, és mindössze két kis szelet sajtot csempésztek be a szezámmagos zsömlék közé.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Exit mobile version