Strandra menet-jövet

Jálics Petra | 2001. Június 12.
A nyári hónapokban, akár a város strandját látogatjuk, akár vízparton nyaralunk, a fürdõruha mellett szükségünk van néhány strandruhára, illetve kiegészítõre. Ma már a fürdõruhagyártók megkönnyítik a helyzetünket, ugyanis a bikinikhez és egyrészes dresszekhez illõ strandöltözékeket is kínálnak.

Szoknyák, kendők

A fürdőruhával azonos anyagú és színösszeállítású mini strandszoknyák általában lapszoknya szabásúak. Ezekben a bájos modellekben akár a strand éttermébe is beülhetünk. Akik többet szeretnének takarni combjukból, választhatnak óriás strandkendőt, más néven pareót is. Ez a kendő a legkülönbözőbb textíliákból készülhet, például áttetsző muszlinból, organzából, vékony, indiai jellegű kelméből, valamint elasztikus anyagokból. A pareo több ruhadarabot is helyettesíthet: a derékra csomózva lehet szoknya, a mellnél megkötve a dekoltázst szabadon hagyó ruhaként viselhetjük, és melltartóvá is alakíthatjuk – ez esetben sorttal kiegészítve ajánljuk.

Ha mégsem találunk kedvenc fürdőruhánkhoz illő strandkendőt, magunk is elkészíthetjük azt. Ehhez csupán egy tetszés szerint kiválasztott árnyalatú, 160 x 200 cm-es, könnyű, vékony nyári anyagra van szükség, melynek széleit beszegjük.

Nadrágok, felsők, ruhák

A mini strandszoknya és az óriás kendő helyett persze sortot, bermudát is hordhatunk. Egyaránt hódít a miniatűr sztreccs forrónadrág és a szafari stílusú nyers, drapp, barnás vagy khakizöld színű vászon bermuda. Ha a szafari megjelenést választjuk, fejünkre természetes színű szalmakalapot vegyünk, és táskaként durva spárgából készített modellt keressünk.

(A sejtelmesen áttetsző muszlin- és organzablúzok ideálisak nappal, strandra menet – a fürdőruha fölé véve – és este, ha vacsorázni megyünk, egy lenge szoknyával vagy bő szárú pantallóval. Hasonlóan praktikusak a lyukacsos mintájú, horgolt vagy kötött felsőrészek is. Akik a ruhákat részesítik előnyben, kánikulában, nyaralóhelyen biztos jól érzik magukat egy mini vagy maxi hosszúságú, lezser szabású, lenvászon ruhában. Ezeknél az is megengedett, hogy enyhén gyűröttek legyenek.

Exit mobile version