Alkat és szabás

Sugár Kata stylist | 2004. Július 19.
Öltözködõiskolánk második fejezetében végignézzük, milyen alkathoz milyen szabás, hossz, esetleg szín elõnyös...

Természetesen most sem tudjuk az összes verziót számba venni, hisz ahány ember, annyi alkat. Így a leginkább problémás testalkatokra vonatkozó fortélyokról lesz szó.





Filigrán alkat

Az egyik legszerencsésebb a mai trendek alapján. Akár magas, akár nem, tény, hogy a legkönnyebben ő talál ruhát magának, és még válogatnia sem nagyon kell.
Akinek a vékonyságával viszont aránytalan alkat adatott, annak már érdemes játszania a szabásokkal. Ha a láb hossza pont akkora, netán rövidebb a felsőtestnél, a különbséget leginkább hosszú ruhákkal és szoknyákkal könnyű eltüntetni. És ez egyáltalán nem zsákba bújást jelent! Nagyon sok csinos, elegáns, akár extrém hosszú v. háromnegyedes szoknyát találni a boltokban.
Semmiképp nem szerencsés a hosszított ing, de rövid toppal a nadrág sem, mert a szabadon hagyott has még inkább a test felső részére irányítja a figyelmet. Sajnos, az ilyen alkatú lányoknak nem a csípőnadrág lesz ruhatáruk alapja, akármennyire tombol ennek divatja.
Cipőben mindenképp ajánlott a magasabb sarkú, még ha kicsit kényelmetlen is.
Extra vékony lányok kerüljék a sötét színt, de a legjobb tanács, ami adható, hogy hízzanak meg, hisz a pasik szeretik a nőcis domborulatokat!





Erős csípő, kis cici


Hálát ad a nők egy része az égnek immár több évtizede, hogy feltalálták a push-up melltartót. Gyakorlatilag bármilyen pántmegoldással kapható, így akármilyen ruha alatt elérhető a kívánt méret. És még egy trükk a nagyobb mellek mellett: a magasan záródó felsők. A garbó a legalkalmasabb, de nyár lévén, elég egy közvetlen a nyak tövénél végződő szűkebb póló, és máris egy-két számmal nagyobbnak tűnik a cici. Próbáld csak ki, biztos tipp!
Mindenki tudja, hogy a hosszában csíkos ruhadarab slankít, csakúgy, mint a sötét színek. Mindezekbe bátran bújhatnak az erősebb csípőjű, nagyobb popójú lányok. Azért nem kell túlzásba vinni a feketét a kánikulában, de úgyis divat a matróz stílus, így hát fel a csíkos nadrággal!
Szintén eltűnik a széles csípő egy hosszabb, nem túl bő felső alatt, vagányabbaknak és kis pocakkal „bíró” csajoknak pedig külön javallott az ingruha és nadrág kombinációja.





Kis fenék, széles felsőtest


Ha valaki ezzel a két adottsággal egyszerre rendelkezik, annak ugyanúgy ajánlott a hosszú ruha, esetleg a nyakba akasztós felsővel, ez ugyanis keskenyebbnek láttatja a vállakat.
Bármilyen hihetetlen is, a laposabb, vagy túl kicsi fenék is kerekebbnek tűnik egy magasabb derekú (de nem répa!) nadrágban, ugyanis a csípőnadrág rövid teteje miatt még inkább elvesz a popó lehetséges nagyságából.





Molett


Természetesen a lengébb szabások állnak nekik jól. Nem kell viszont ragaszkodni a sötét árnyalatokhoz! Az egyszínű szettek, néha a teljesen fehér viselet is nagyon csinos tud lenni!
Az egyéni stílus megtalálása a legfontosabb, hisz kiegészítőkkel, mintákkal, anyagokkal nagyon ügyesen lehet játszani és terelni a figyelmet a test különböző pontjairól.
A nagy kebel pedig végképp nem szégyen! Molett nők is igazán dögösek egy mélyen dekoltált nadrágkosztümben vagy ruhában. A lényeg, hogy széles alkatukat deréktájt megossza valami, azaz ott végződjön a felső, a zakó vagy a kosztüm, vagy legyen egy öv a ruhán. Legjobb a derékbevarrás, hisz kecsesebbé teszi az alakot.
A magas sarok pedig nekik is csak előnyös lehet!

Exit mobile version