Nyári színkavalkád – szabályokkal

Mengyán Eszter | 2008. Május 15.
Nem vagy egyedül, ha azt gondolod, a piros cipőt nehéz bármivel kombinálni, ha nem tudod eldönteni, hogy a lila összeillik-e a zölddel, vagy éppen az bizonytalanít el egy álomruhadarab megvásárlásánál, hogy vajon mivel fogod felvenni.

A vállfák roskadoznak a rikító narancssárga, pink, élénkzöld, neonsárga vagy királykék göncöktől, amelyek egyszerűen kikerülhetetlenek. Még akkor is, ha nem számítasz vérbeli divatkövetőnek. Ha nem vagy biztos a dolgodban, a következő szabályokat betartva biztos nem fogsz mellé:

1. Soha ne öltözz tetőtől talpig feltűnő színekbe, maximum két ilyen ruhadarabot viselj egyszerre! A többi ruha vagy kiegészítő, amelyet magadra kapsz, legyen klasszikusan visszafogott: fekete, fehér, grafitszürke, bézs. Nem csalás, nem ámítás, így még jobban érvényesülnek a színes ruhák.

H&M
Mango

2. Kellő ellensúlyozással akár az irodában is magadra ölthetsz néhány szemtelenül friss árnyalatú darabot. Viszont minél hangsúlyosabb valamelyik ruhád a színe, annál kisebb legyen a mérete, vagy annál kevesebb látszódjon belőle! (Azért ne húzz a grafitszürke térdszoknyád helyett ciklámen minit!)

Mango
H&M

3. A kiegészítőknél azonban pont fordítva hangzik a szabály: minél színesebb, annál nagyobb – a karperec, az öv vagy a fülbevaló. Azért jobb, ha a színpompás szikrázást inkább a farmeros napokon vagy a lazább munkahelyi programokon veted be.

Promod
Mango


4.
A szezon tipikus viselete a pink vagy narancsszínű nadrág, fekete vagy fehér felsővel kombinálva. Ha inkább a viola, orgona, fukszia, türkiz, ezüst vagy kanárisárga mellett teszed le a voksod, az is nyerő választás. A lényeg, hogy a színek ne folyjanak zavarosan egymásba, mert az így kialakult összevisszaságtól nemcsak te leszel nyugtalan, hanem az is, aki rád tekint.

Mango
S.Oliver

5. A menő neonszínek kifejezetten vonzzák a tekintetet, de ne hagyd, hogy elvessz bennük! Feladatuk mindössze annyi, hogy erősítsék a kisugárzásodat.

6. Vibrálóbb lehetsz egy neonreklámnál is, ha a kontrasztokra helyezed a hangsúlyt. A nadrágod színe ne a felsődön ismétlődjön, hanem a táskád, az öved, a karkötőd, a nyakláncod vagy a cipőd tükrözze vissza! Számtalan üzletben találkozhatsz színben a ruhákhoz passzoló kiegészítőkkel, peeptoe vagy balerinacipőkkel.

Mango
Mango

7. Kellő bátorsággal és még több ízléssel egy buliba, szabadidős programra vagy hétvégi flangáláshoz akár merészebb kombinációkat is bevethetsz, mint például a bugyirózsaszín és az üvegzöld, a feltűnő rozé és a szikrázó kék, a fekete és a sárga vagy a pisztácia és homokszín. A királykékhez remekül passzolnak a zöld visszafogott árnyalatai (például a halványsmaragd), de a kellemes narancssárga és az erős rózsaszín is tökéletesen megférnek egymás mellett.

H&M
Mango
Ajánló:
Divat.lap.hu »
Szín.lap.hu »
Stylist.lap.hu »
További cikkek a témában:
Színkavalkád! »
Apró üzletek különleges ruhái »
Színes cipők nyomában »
Exit mobile version