Így viseld a zöldet! – Trendkalauz sztárokkal

Mengyán Eszter | 2009. Május 04.
Unalmas zöld nincs! Feketével kombinálva dögös vagy elegáns, pirossal bohókás, számos árnyalata együtt izgalmas. A sötét khakin túl is van élet: fedezd fel a zöld ezer és annál is több árnyalatát!

A meleg sárga és a hideg kék elegyének kiegyensúlyozott eredménye a zöld, amely anélkül üde és fiatalos, hogy izgató lenne. Frissítő, megnyugtató, kiegyensúlyozó hatása közismert. Tudj meg további érdekességeket a zöldről! Például azt, hogy…

• …a szívcsakra színe a zöld (néha a rózsaszín és az arany).
• …az élénkzöld a tavaszon és az újjászületésen túl a termékenységet is szimbolizálja, ezért a reneszánsz alatt a leggyakrabban zöld menyasszonyi ruhát viseltek.
• …a sötétzöld (fák) színe érettségről tanúskodik, gyarapodás és a stabilitás jut róla eszünkbe, ezért a pénzintézetekben, ügyvédi irodákban gyakran alkalmazzák.
• …a kórházakban először sikerrel alkalmazták a nyugtató zöldet, ma már a legtöbb ember számára nyomasztó a kórházzöld, ezért gyakran narancssárgával egészítik ki.

De térjünk vissza a 2009-es divatszínekhez! A színekre szakosodott Pantone cég 2009 tavaszára 10 színt ajánlott a divattervezőknek az optimizmus és a kiegyensúlyozottság jegyében. A palettán a zöld három új árnyalata is megjelent. Az egyik a tiszta, hűvös, könnyed, légies vízzöld (Lucite Green). A másik a citrusos frissesség és a finomság jegyében született zöldcitrom (Dark Citrone). Végül a tavaszt, a természet megállíthatatlan újjászületését megtestesítő élénk, lendületes vibráló zöld (Vibrant Green).

Akármilyen harmonikus színnel is van dolgunk, az ezernyi árnyalat közül nem nyerő az összes, válassz a bőröd és a hajad színét figyelembe véve!

Az aranyszőke vagy világosvörös hajú, meleg bőrtónusú nők szinte sugározni fognak a sárgászöldben, türkizzöldben. A már említett citromzöldet izgalmas fehérrel vagy más zöld árnyalatokkal kombinálni, ahogy Jennie Garth is tette a Grey Gardens című film bemutatóján.

S.Oliver

Promod
Jennie Garth

 
A hamvasszőke vagy hamvas világosbarna, rózsaszín bőrű nőknek kifejezetten előnyösek a zöld kékes, szürkés árnyalatai. Drew Barrymore is egy ilyen színű, aszimmetrikus darab mellett döntött, amelyhez ezüstszínű kiegészítőt választott. Az más kérdés, hogy az öltözéke középpontjában a különleges lábbeli áll.

Mango

H&M
Drew Barrymore

 

A vörösesbarna, aranyszínű bőrű nők szerencsések, mert ragyogóan áll nekik az őszi falevelek sötét árnyalatú zöldje, a khaki, és a borsózöld. Ezekhez felvéve izgalmasak a rozsdabarna, az arany vagy a narancssárga kiegészítők. Jennifer Love Hewitt is jobban tette volna, ha nem fekete darabokat választ a csinos ruha mellé.

H&M

Pull and Bear
Jennifer Love Hewitt

 
A fekete hajú vagy hirtelenszőke, hófehér bőrű, illetve a fekete hajú, sötét bőrű nők az élénkzöldekkel drámai hatást érhetnek el. Hangsúlyozd az ajkaid vörös rúzzsal, ahogy Dita Von Teese is tette, és lehengerlő leszel.

Mango

C&A
Dita Von Teese

 

A nadrágok, a szoknyák és a cipők színválasztását nem befolyásolja az arc és a hajszín, így egy passzoló felsővel szabadon garázdálkodhatsz a zöld dzsungelben.

Még egy tipp:

Ha azt gondoltad, a zöld nem lehet elég dögös, akkor nézd csak meg Kate Mosst, aki fekete bőrdzsekit vett fel estélyi ruhája fölé. Ugyanígy felejthetetlen Sarah Jessica Parker zöld mintás ruhája a Szex és New York mozifilmben, amelyhez fekete, szegecses bőrövet és fekete, tűsarkú gladiátorszandált viselt.

Sarah Jessica Parker
Kate Moss

 

Exit mobile version