5 divatszabály, amit ideje felrúgnod

Mengyán Eszter | 2010. Január 11.
Nagymamáink divatszabályai között vannak olyanok, amiket a mai napig érdemes betartani, de vannak olyanok is, amiket trendkövető, divatérzékeny nőként ideje sutba vágnod. Azt viszont ne feledd: a szabályok felrúgása nem egyenlő az ízléstelen öltözködéssel!

1. A cipő menjen a táskához!

Valószínűleg a leginkább berögzült szabály, amely alól nehéz kivonni magunkat. Pedig ma már nem kell görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy a cipővel azonos színű táska keretezze az öltözéket. Főleg akkor, ha nem valamilyen formális eseményen kell megjelenni.
Tipp: a cipőnek és a táskának a ruhánkhoz kell passzolnia, nem pedig egymáshoz, így sokkal többféleképpen tudod kombinálni a meglévő darabokat.

Next
Next

2. Ne keverd a fémeket!

Arany az ezüsttel?! Ezüst a bizsuval?! Bizony, nemegyszer hallottam, hogy ne kombináljam a különböző nemesfémeket vagy az eltérő fémes csillogású bizsukat. Pedig megér egy próbát az összepárosításuk. És ki ne érzett volna egy kis bizsergést, ha megszeg egy szabályt – még akkor is, ha az ilyen aprócska!
Tipp: ha nem bízol magadban, ne hétköznap kísérletezz! Viselj buliban sok ezüst karkötő mellett néhány arany- vagy bronzszínűt, vagy aranyszínű, flitteres felsőhöz viselj ezüst ékszereket.

Pimkie
Bijou Brigitte

 

3. Nyitott orrú cipőhöz ne viselj harisnyát!

Az őszre ajánlott nyitott orrú cipőkkel már kilőttük ezt a szabályt, hiszen a legelvetemültebb trendőrök sem várják el, hogy megfagyjunk. Tavasszal nemhogy a nyitott orrú cipőhöz, de szandálhoz is kötelező lesz harisnyát, illetve zoknit viselni.
Tipp: a szabályellenességnek is vannak szabályai – csakis varrás nélküli zokni vagy harisnya jöhet számításba, amelyhez húzz magas sarkú szandit vagy cipőt.

Dsquare
Pimkie
H&M

4. Feketéhez barnát vagy tengerészkéket soha!

A fekete, a barna és a tengerészkék mind semleges, sötét színek, amelyek együttes viselésétől nagyanyáink óva intették lányaikat. Pedig ha belegondolsz, egy vibráló barna csizmával viselt fekete ruha nagyon elegáns lehet, a teveszőrszín pedig fiatalossá teszi a komor feketét. Ugyanígy a tengerészkék és a fekete összhangja is klasszikus. Mit szólsz például egy fekete nadrághoz, hozzá fekete-fehér csíkos pamutblúzhoz és sötétkék blézerhez?

H&M
Mango
Esprit

5. Mindig viselj kiegészítőket!

Öv, ékszerek, kendők és sálak, hajpántok, sapkák… a kiegészítők dobják fel az öltözéket. Mivel manapság ezek önmagukban is elég látványosak, hivalkodóak, előfordulhat, hogy egy-egy ékszer, nyaklánc vagy sál csak ront az összképen.
Tipp: ha meztelennek érzed magad ékszerek nélkül, szorítkozz a visszafogott darabokra!

H&M
Mango
Promod

 

Exit mobile version