Téli olimpia divatimádóknak – A 10 legemlékezetesebb kosztüm

Mengyán Eszter | 2010. Február 27.
A vancouveri téli játékokon a jégtánc és a műkorcsolya igazi csemege a divatbolondoknak is. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb kosztümöket, amelyek mindenkit lázba hoztak.

 

A 25 éves Johnny Weir nem az olvadó jégherceget idéző kosztümjével véste be magát a világ emlékezetébe. A műkorcsolyázó az amerikai bajnokságon még rókaszőrrel díszített ruhát viselt, és ezzel alaposan kivívta az állatvédők haragját. A divatbolond sportoló a kemény kritikák miatt végül műszőrre cseréltette az eredetit.

Johnny Weir az amerikai bajnokságon…
…és Vancouverben

 

Voltak, akik eltévesztették a házszámot, és farsangi buli helyett a jégre tévedtek. Az egy dolog, hogy a kosztüm a kűrt szolgálja, de nehéz elhinni egy csontvázról vagy egy tehenészfiúról, hogy a dobogó tetejére kívánkozik.

Kevin van der Perren (Belgium)
Samuel Contesti (Olaszország)

A svájci páros, Anaïs Morand és Antoine Dorsaz Burberry-kockás ruhája legalább olyan felejthetetlen, mint hatalmas eséseik.

 

 

A kék kosztüm a legtöbb jégtáncosnak és műkorcsolyázónak babona, mert állítólag biztos aranyérmet jelent. Az ukrán páros ezt vérkomolyan vette, és fényes anyagú kezeslábasban futották a kűrt. Sokkal szerencsésebb választás volt Sebestyén Júlia ruhája, de sajnos nem ezen múlt a győzelem. Versenyzőnk a 17. helyen végzett.

Tatiana Volosozhar és Sztanyiszlav
Morozov (Ukrajna)
Sebestyén Júlia

Kreatív párosokban sem volt hiány. Az oroszok a siker érdekében ausztrál őslakosnak öltöztek, az amerikai páros pedig moldvai népviseletet kapott magára. Lehet tippelni, kinek jött be inkább a nemzeti beöltözősdi.

Okszana Domnyina és Makszim Sabalin
(Oroszország)
Tanith Belbin és Benjamin Agosto (USA)

És amikor az álmok álomszép ruhában válnak valóra: Tessa Virtue és Scott Moir megmutatta, hogy a fidres-fodros, csiricsáré kosztümök helyett végtelenül egyszerű ruhában is fel lehet jutni a dobogó legfelső fokára. A dél-koreai Kim Yu-Na esetében pedig a kék ruha beváltotta az ígéretet, és egyéniben övé lett a jégtáncosok aranya.

Tessa Virtue és Scott Moir (Kanada)
Kim Yu-Na (Dél-Korea)
Exit mobile version