Hableányruhában és fekete-fehérben is ér idén házasodni

nlc | 2011. Január 14.
A hagyományos fehér habos ruhák mellett vagányabb darabokat is találunk az idei fazonok között. Sőt aki igazán bátor, az már a fehér cipőt is elfelejti.

Hableány

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb ruhája az úgynevezett hableányfazon, amelynek visszatérését Carolina Herreának köszönhetjük. A tavalyi szezonban pedig Coco Rocha modell megmutatta, hogyan is kell viselni. Vékony derék és nem túl széles csípő dukál mellé, ugyanis pont e kettőt emeli ki ez a szabásvonal. Túlmozgásos, feszengős menyasszonyoknak nem ajánljuk, ugyanis ezekben a csodákban bizony tudni kell viselkedni.

 
 

Rövid

Rövid ruhához két dologra van szükség: szép lábakra és bátorságra. Vastag boka mellé főbenjáró bűn, azon a bizonyos napon ugyanis tényleg mindenki az arát vizslatja, ezért minden apró hiba felnagyítódik. Ha alacsonyabb vagy veled egy magasságú a vőlegény, akkor mindenképpen érdemes rövid ruhában gondolkodni, de lazább hangulatú lagzihoz is ezt ajánljuk.

Kosztüm és valami kék

Az addig tiszta sor, hogy a menyasszonyon kell lennie valami kéknek, valami réginek, valami újnak, és valaminek, amit kölcsönkapott. Aki pedig igazán bevállalós, az nem sumákolja el a kötelező kéket holmi égő harisnyatartóval, hanem választ magának egy kellően hangsúlyos kék lábbelit. Ráadásul a kék topánt, jelen esetben bokacsizmát több eséllyel fogja újra felvenni, ment egy fehér szaténcipőt. (Csizma: Vágó Réka, kosztüm: Pazicski)

Színes

Tegye fel a kezét az, aki szűzen megy férjhez! Nem vagyunk túl sokan, pedig a fehér szín az ártatlanságot és szűziességet jelképezi, ha azonban ezeknek már hűlt helye, bátran választhatunk színes, vidám ruhát. Arra persze érdemes felkészülni, hogy a hagyománytisztelő, konzervatív rokonságnál kiverjük a biztosítékot.

 
 

Fekete-fehér

Az idei szezon egyik kedvenc párosítása a fekete-fehér, legyen szó tortáról vagy menyasszonyi ruháról, ez a kombináció simán jöhet. Vörös csokor és vörös rúzs illik hozzá, aki ezt a kettőt nem vállalja be, az ne is próbálkozzon vele.

Visszafogott

Annak sem kell félnie, aki a visszafogottabb darabokat szereti, idén ugyanis az a szabály, hogy a ruha vagy legyen nagyon díszes vagy teljesen letisztult. A mell alatti szabás önmagában is van annyira elegáns, hogy kár lenne túlkomplikálni, a zsebes ruhát pedig könnyező arák figyelmébe ajánljuk.

 
 


Vintage

Romantikus csajok figyelmébe ajánljuk a csipkés, tört fehér, szinte a nagyi szekrényéből kificcent ruhákat, amelyekhez kócos konty és visszafogott smink dukál. Teltebb lányok is választhatnak ilyen fazonú ruhákat. Hosszú fátyol nélkül azonban egy tapodtat sem. 

Exit mobile version