11 pár cipőt feleslegesen vettünk meg

nlc | 2011. Május 20.
Nézz be a szekrényedbe! Tuti, hogy találsz olyan cipőt, amit még sosem vettél fel. Fel fogod vajon? Egy friss tanulmány szerint nem nagyon.
11 pár cipőt feleslegesen vettünk meg

 Nyári cipőtrend

A brit Co-operative Insurance kérdőívét közel 3000 nő töltötte ki. Kiderült, hogy az átlag 11 pár használaton kívüli cipő többsége olyan lábbeli, amit tulajdonosa valamilyen különleges alkalomra – például esküvőre – vásárolt, és kizárólag akkor, vagy végül még akkor sem viselt. Az elfekvőben lévő cipők összértéke általában 660 dollár, azaz nagyjából 121 000 forintnak megfelelő összeg.

A válaszadók többsége évente 8 pár új cipőt szerez be. 37 százalékuk azért vásárol lábbelit, hogy felvidítsa magát, 52 százalék különféle az új öltözékeihez választ új cipőt, 10 százalék pedig a cipők megszállottjának vallja magát. 21 százalék elárulta azt is, hogy szinte soha nem válik meg egyetlen cipőjétől sem: a lehasznált vagy elviselhetetlenül kényelmetlen párakat is őrizgeti.  
 
Lee Mooney, a Co-operative Insurance munkatársa egy brit magazinnak nyilatkozva azt tanácsolta a nőknek, hogy a drága cipőikre is kössenek biztosítást.

Exit mobile version